19
Τρι, Φεβ

Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα

Πάρος

2018 05 29 magirises

Πάρος 3 Ιουνίου 2018

Η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα

2018 05 29 magirises

Πάρος 3 Ιουνίου 2018

Η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα

– Aegean mamas know best» στα πλαίσια της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης - Νότιο Αιγαίο 2019 θα ταξιδεύσει στην Πάρο στις 3 Ιουνίου, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και την Πρέσβη της Γαστρονομικής Περιφέρειας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. 

Την Κυριακή 3 Ιουνίου το απόγευμα, στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους στην Παροικιά, με την υποστήριξη του Δήμου Πάρου, οι γιαγιάδες, οι μαμάδες, τα παιδιά, θα συναντήσουν τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, τα μέλη της  Λέσχης Αρχιμαγείρων και των τοπικών γυναικείων συλλόγων για να μαγειρέψουν και να συζητήσουν για όλα αυτά που «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα».

Τοπικά προϊόντα, η παραδοσιακή κουζίνα και η σύγχρονη προσέγγισή της στο σπίτι, η συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του φαγητού με όλα τα μέλη της οικογένειας, η υγιεινή διατροφή, τα αρωματικά και τα βότανα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα του τόπου, το μέλι και τόσα άλλα. Τα παιδιά θα ασχοληθούν στο δικό τους εργαστήρι με τις παραδοσιακές γεύσεις, θα φτιάξουν κουλουράκια θα πλάσουν το δικό τους ζυμάρι.