1ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Αντιπάρου

Αντίπαρος

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 3-4-5  Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην Αντίπαρο το 1ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τίτλο «Κύκλος μεγάλος έγινε… ο χορός ας ξεκινήσει».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Αγίας Μαρίνας στο λιμάνι την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 και συμμετείχαν 10 χορευτικοί σύλλογοι: 

Χορευτικός Σύλλογος Καλλιθέας Βοιωτίας "Σίδες"
Πολιτιστικός - Αθλητικός Σύλλογος Λαμίας "Καλλίχορος"
Μουσικός Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αιδηψού
Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Αλίμου "Ο Καζαντζάκης"
Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Σαλαμίνας "Η Μεγαλόνησος"
Πολιτιστικός Σύλλογος Σχηματαρίου «Γεώργιος  Σχηματάρης»
Χορευτικός Όμιλος Χιλιομοδίου Κορίνθου
Σύνδεσμος Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού «Ο Αιγέας»
Επιμορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Καλυβίων Λαμίας
Χορευτικό Δήμου Αντιπάρου.

Οι 240 χορευτές διασκέδασαν το πολυπληθές κοινό, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο, την αγάπη και το μεράκι τους για τον παραδοσιακό χορό και τον πολιτισμό γενικότερα . 

Οι χορευτικοί σύλλογοι παρουσίασαν με επιμέλεια, χάρη και οργάνωση το χορευτικό τους πρόγραμμα και πρόσφεραν στιγμές ικανοποίησης και ευχαρίστησης στο κοινό που τους παρακολούθησε και τους χειροκρότησε με μεγάλο ενθουσιασμό. Πλήθος ακουσμάτων πλημμύρισαν το χώρο ενώ η ποικιλομορφία και η διαφορετικότητα των παραδοσιακών στολών δημιούργησε ένα ψηφιδωτό χρωμάτων και εικόνων. 

Η παραδοσιακή ορχήστρα που συνόδευσε τα χορευτικά αποτελούνταν από τους μουσικούς: Μαρινάκη Γιώργο(Βιολί), Κιτσόπουλο Χρήστο(Κλαρίνο), Μαυρίκη Ηλία (Λαούτο), Γαλάνη Βσίλη (Κρουστά) και Δαλιάνη Σταυρούλα(Τραγούδι). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν από τον Δήμο Αντιπάρου στο κοινό, γλυκά και ποτά, ενώ μετά το τέλος του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό γλέντι.  

Η οργανωτική επιτροπή, ο Δήμος Αντιπάρου και η ΚΕΔΑ Αντιπάρου, φρόντισαν για όλες τις λεπτομέρειες, ώστε οι σύλλογοι που συμμετείχαν στο 1ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Αντιπάρου, να επισκεφτούν τις παραλίες, το Σπήλαιο, το Μουσείο και να έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις για το νησί.  

Η επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ έθεσε γερές βάσεις ώστε να γίνει θεσμός και το 2018 να πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αντιπάρου.

2017 06 13 antiparos2

2017 06 13 antiparos3

2017 06 13 antiparos4