Μουσική παράσταση "Ο Αττίκ στο Παρίσι"

Αντίπαρος

Ο πολιτιστικός σύλλογος Antiparos En Plo , παρουσιάζει τον Γιώργη Χριστοδούλου στο Κάστρο Αντιπάρου...

...με τη μουσική παράσταση "Ο Αττίκ στο Παρίσι" και άλλες ιστορίες. Τα άγνωστα «χαμένα» τραγούδια του Αττίκ από την εποχή που αυτός ζούσε στο Παρίσι, οι ελληνικές επιτυχίες του που ακολούθησαν, οι έρωτες και η ζωή του ξετυλίγονται στο πρώτο μέρος της βραδιάς. Ο "Αττίκ στο Παρίσι", καρπός της τρίχρονης έρευνας του τραγουδοποιού που ακολούθησε τα ίχνη του Αττίκ σε Παρίσι, Ρωσία και Αθήνα, αποκάλυψε άγνωστα στοιχεία της ζωής του μεγάλου συνθέτη , εκδόθηκε σε βιβλίο-cd (εκδ.Μικρή άρκτος) παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στο Φεστιβάλ Αθηνών και ενθουσίασε κοινό και κριτικούς.

Στο δεύτερο μέρος, ο Γιώργης με τη ζεστή φωνή του και τις αφηγήσεις του, ζωντανεύει την ατμόσφαιρα των παλιών καμπαρέ του μεσοπολέμου. «Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά», «Πόσο λυπάμαι», «Πάμε σαν άλλοτε», «Ζητάτε να σας πω» και τόσα άλλα, αποκαλύπτοντας για κάθε τραγούδι και την άγνωστη ιστορία και τα μυστικά του.

Για ποιά γυναίκα γράφτηκε το «Ας ερχόσουν για λίγο», με ποιόν «περίεργο» τρόπο γίνονταν γνωστά τα τραγούδια πριν το ραδιόφωνο, υπήρχε ελαφρύ «επαναστατικό» τραγούδι πριν τον Θεοδωράκη;

Αυτά και άλλα τόσα ερωτήματα απαντώνται στη γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση παράσταση του Γιώργη Χριστοδούλου τον οποίο συνοδεύει ο ταλαντούχος Χάρης Σταυρακάκης στο πιάνο και το ακορντεόν.

2017 07 20 xristodoulou2