> Ελλάδα

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου θα διεξαχθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η λοταρία αποδείξεων για τις συναλλαγές του Μαΐου.


Σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Οι φορολογούμενοι που κερδίζουν, λαμβάνουν ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο στον λογαριασμό τους στο Taxisnet. Εν συνεχεία τα ποσά πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει στο Taxisnet.

Υπενθυμίζεται πως ο αριθμός των λαχνών τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.

Αναλυτικότερα:

 • Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.
 • Από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.
 • Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.
 • Από 1.001 ευρώ και πάνω, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Στις κληρώσεις συμμετέχουν ενήλικοι άνω των 18 ετών που έχουν ΑΦΜ και υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.

Κάθε φορολογούμενος μπορεί να ενημερωθεί για τους λαχνούς που κατέχει μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και συγκεκριμένα στο aade.gr. Χρησιμοποιώντας κάποιος τους κωδικούς του Taxisnet μπορεί ήδη να μπει στην εφαρμογή και να δει με πόσους λαχνούς θα μετέχει στη κλήρωση.

 

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ ανακοίνωσαν τις προγραμματισμένες ημερομηνίες των επόμενων κληρώσεων για το 2018.

Σύμφωνα με αυτό οι κληρώσεις θα γίνουν τις εξής ημερομηνίες:

 • Φορολοταρία Ιουνίου, 26 Ιουλίου 2018.
 • Φορολοταρία Ιουλίου, 28 Αυγούστου 2018.
 • Φορολοταρία Αυγούστου, 27 Σεπτεμβρίου 2018.
 • Φορολοταρία Σεπτεμβρίου, 25 Οκτωβρίου 2018.
 • Φορολοταρία Οκτωβρίου, 29 Νοεμβρίου 2018.
 • Φορολοταρία Νοεμβρίου, 24 Δεκεμβρίου 2018.

 

Πηγή: cnn.gr

Πώς θα αντιδρούσατε αν διαπιστώνατε κάποιον άγνωστο να φωτογραφίζει το σπίτι σας, την είσοδο, το μπαλκόνι, ακόμη ... και το σκύλο σας; Θα σας έπειθε, αν σας έλεγε ότι είναι εκπρόσωπος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και καταγράφει εικόνες για κάποιες αλλαγές στην αλληλογραφία;Αν ναι, θα πρέπει να γίνετε περισσότερο καχύποπτοι, καθώς το παραπάνω αποτελεί ήδη εμπειρία για συμπολίτες μας, που βρέθηκαν μπροστά σε "περίεργους τύπους" που φωτογράφιζαν τα σπίτια τους, σε περιοχές όπως ο Άγιος Ιωάννης Κνωσού και η Ν.Αλικαρνασός, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από ανθρώπους που βρέθηκαν τετ α τετ με τους αγνώστους ... με τους αδιευκρίνιστους σκοπούς, επικοινωνώντας με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που επικαλέστηκαν οι άγνωστοι, πήραν την απάντηση πως ... ουδεμία αλλαγή επίκειται και κανένας εκπρόσωπος της εταιρείας δεν τραβάει φωτογραφίες!

Η αμέσως επόμενη κίνηση των πολιτών που αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά, ήταν να ενημερώσουν την αστυνομία για αυτές τις ύποπτες κινήσεις και να πληροφορηθούν ότι πιθανότατα πρόκειται για επίδοξους διαρρήκτες, οι οποίοι καταγράφουν και μελετούν το "στόχο", πριν εισβάλλουν, γι'αυτό και συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή.

πηγή:http://www.zougla.gr

Με μία ανακοίνωση με τίτλο «Δεν θα μας αρπάξουν το μυαλό και το μέλλον! Όχι σε όλα τα ναρκωτικά!» η ΚΝΕ αναφέρεται στην 26η Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, καλώντας κάθε νέα και νέο να παλέψει ενάντια στην πολιτική «που µας θέλει σύγχρονους σκλάβους, µε θολωμένο μυαλό και σκυμμένο κεφάλι».

Το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

«Δεν θα μας αρπάξουν το μυαλό και το μέλλον! Όχι σε όλα τα ναρκωτικά!

Καλούµε κάθε νέα και νέο να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική που µας θέλει σύγχρονους σκλάβους, µε θολωμένο μυαλό και σκυμμένο κεφάλι. Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να γυρίσει την πλάτη στις σκοταδιστικές θέσεις που βαφτίζουν "θεραπεία" τη μαστούρα και "ελευθερία" τη σκλαβιά της εξάρτησης.  Να αντισταθεί μαχητικά στην επίθεση που δέχεται από την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, που της ζητούν να συμβιβαστεί µε τη νάρκωση συνειδήσεων.

Προοδευτικό για τη νεολαία είναι ό,τι της ανοίγει δρόµο για να απολαύσει τη ζωή της, για να ζήσει µε βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής µας. Οι θέσεις όλων των άλλων κομμάτων για τα ναρκωτικά είναι βαθιά συντηρητικές γιατί προσπερνάνε τα συµπεράσματα της πολύχρονης έρευνας της επιστημονικής κοινότητας γύρω από το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης. Παράλληλα µε αυτόν τον τρόπο προσβάλλουν τον αγώνα χιλιάδων οικογενειών και νέων για να απεξαρτηθούν από τις ουσίες, που είναι απλά "παρεξηγημένες", σύμφωνα µε την κυβέρνηση κι άλλους "φωστήρες"…

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναγνωρίζει στη νεολαία μόνο ένα δικαίωμα: Να μην έχει δικαιώματα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖA - ΑΝΕΛ πρωτοστατεί στη διαφήμιση της κάνναβης! Μοιράζεται κοινό βήμα µε επιχειρηματίες που ζητούν την πλήρη απελευθέρωση της κάνναβης σε όλες τις μορφές της, μέχρι και τη χορήγησή της σε παιδιά! Είναι δεκάδες οι παρεµβάσεις της κυβέρνησης και της νεολαίας της (υπάρχει και τέτοια…) που μιλάνε για "ψυχαγωγική" χρήση λες και το χασίς μπορεί να ψυχαγωγήσει, να μορφώσει πνευματικά και αισθητικά...

 • Στήνει δουλειές με "φούντες"! Οι πολυεθνικές-μεγαθήρια που έρχονται να επενδύσουν στις "άριστες κλιματικές συνθήκες" της Ελλάδας και στο φτηνό εργατικό δυναμικό που διαφημίζει η κυβέρνηση δεν το κάνουν για να αντιμετωπίσουν τον πόνο των ασθενών! Οι μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο κάνναβης έχουν εκτιναχθεί! Εκτιμούν ότι τα κέρδη από την κάνναβη θα φτάσουν παγκοσμίως τα 200 δισ. στην επόμενη δεκαετία!

 • Η κυβέρνηση "αχρηστεύει" την επιστήμη! Οι επιστημονικοί φορείς σε παγκόσμιο επίπεδο μιλούν µόνο για καταπραϋντικές και όχι θεραπευτικές ιδιότητες σε πολύ συγκεκριμένες ουσίες που περιλαμβάνει το φυτό της κάνναβης, για τις οποίες ακόμα χρειάζονται περαιτέρω μελέτες. Γι’ αυτό και δεν προτείνουν το φυτό κάνναβη ως θεραπεία επιλογής για καμία ασθένεια! Aντίθετα ο νόμος για τη "φαρμακευτική κάνναβη" που ψηφίστηκε πρόσφατα, µε το γενικό προσδιορισμό "τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης" που περιέχει ο νόμος, αφήνει ανοιχτό το περιθώριο να βαφτίζεται το χασίς φάρμακο. Παρακάμπτει μια σειρά από επιστημονικές διαδικασίες που απαιτούνται για να κατασκευαστεί ένα φαρμακευτικό σκεύασμα.

 • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στρώνει το έδαφος για την απελευθέρωση όλων των ναρκωτικών.

Η συζήτηση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, είναι νομιμοποίηση των αιτιών της χρήσης στη συνείδηση της νεολαίας!

Η ανεργία, η οικονομική και πολιτιστική φτώχεια, η εµπορευματοποίηση των κοινωνικών αναγκών, η έλλειψη επιλογών είναι το κοινωνικό υπόβαθρο της χρήσης και της εξάρτησης. Αιτίες βαθιά δεμένες µε το καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης που η σημερινή (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) υπηρετούν. Όλα τα αστικά κόμματα παρά τις επιμέρους διαφορές τους υλοποιούν την πολιτική της ΕΕ για τα ναρκωτικά κλείνοντας τα µάτια στην τραγωδία που αυτά προκαλούν.

Το χασίς, όπως και αν το βαφτίσουν, παραμένει  ναρκωτικό που αλλοιώνει τη συνείδηση και προκαλεί εξάρτηση

 • Το 80% των νέων κάτω από 20 ετών που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή µε κάποιο θεραπευτικό πρόγραμμα ζητούν θεραπεία από την κάνναβη (ΟΗΕ, 2016).

 • Το 84% των ενηλίκων ξεκίνησαν τη χρήση ουσιών µε κάνναβη. Το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 90% για τους εφήβους (απολογισμός ΚΕΘΕΑ, 2016).

 • Όπου νομιμοποιήθηκε η "φαρμακευτική κάνναβη" παρατηρήθηκε αύξηση των ποσοστών χρήσης και εξάρτησης όχι µόνο κάνναβης, αλλά και άλλων ναρκωτικών ουσιών και σταδιακά νομιμοποιήθηκε και για ψυχαγωγική χρήση. Στις ΗΠΑ η χρήση άγγιξε το 36% των µαθητών, ενώ 1 στους 3 μαθητές ομολογεί ότι προμηθεύτηκε κάνναβη µε ιατρική συνταγή που δόθηκε σε κάποιον άλλον (ΟΗΕ, 2016)!

Αυτά τα στοιχεία τα γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια οι θιασώτες της νομιμοποίησης των ναρκωτικών µε πρώτη την κυβέρνηση!

Η νομιμοποίηση δεν χτυπά το οργανωμένο έγκλημα. Χτυπά τη νεολαία! Η διαθεσιμότητα, η προσβασιμότητα και η κοινωνική αποδοχή μιας ουσίας είναι παράγοντες που αυξάνουν τη χρήση της. Τα παράνομα κέρδη είναι στο DNA του καπιταλισμού. Αύξηση του παράνομου εμπορίου καταγράφεται και σε ουσίες που είναι νόμιμες π.χ. αλκοόλ, τσιγάρα.

Χώρες όπου η κάνναβη είναι νόμιμη, όπως το Βέλγιο και η Ολλανδία, παίζουν κομβικό ρόλο στην παρασκευή και τη διανομή και νέων παράνομων ουσιών όπως το MDMA και αμφεταμίνης (ΟΗΕ, 2017).

Δεν τους έπιασε ο πόνος για την υγεία, τη θεραπεία, την ανακούφιση…

Στοχεύουν στο μυαλό: Θέλουν να μάθουν τη νεολαία να ζει µε τα ναρκωτικά, να μειωθούν οι αντιστάσεις της απέναντι στη χρήση! Θέλουν μια νεολαία συμβιβασμένη µε το σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας, που ενώ στερεί κάθε δικαίωμα για ζωή µε δικαιώματα προσφέρει απλόχερα την αυτοκαταστροφή µας.

Πασχίζουν για τα κέρδη των μονοπωλίων: Τα αμύθητα ποσά που περιμένουν από το εμπόριο κάνναβης είναι ο καθρέφτης της ανάπτυξής τους! Το σύστημά τους είναι τόσο σάπιο που δεν διστάζει να µας πουλάει το θάνατό µας! Που µε περίσσιο θράσος βάζει μπροστά ασθενείς µε σοβαρά χρόνια νοσήματα, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι µε τις τεράστιες ελλείψεις στο σύστημα Υγείας, για να καθαρίσει για λογαριασμό των πολυεθνικών!   

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

Καλούµε τις νέες και τους νέους να παλέψουμε μαζί  για τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Για να μπορεί ο κάθε άνθρωπος, ενταγμένος στο κοινωνικό σύνολο, να είναι πρωταγωνιστής, να δημιουργεί, να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της πραγματικότητας, να έχει ισότιμες σχέσεις µε τους γύρω του, να αναπτύσσει ολόπλευρα την προσωπικότητά του. Αυτή είναι η κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας όπου η χρήση ναρκωτικών γίνεται περιττή. Παλεύουµε για µια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι µε ελεύθερα τα ναρκωτικά! Γιατί...

"… τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό από τη ζωή δεν είναι" (Ναζίμ Χικμέτ)».

Οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2018 ξεκίνησαν την Παρασκευή και ολοκληρώνονται την Δευτέρα 16 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.


Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 22 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μηχανογραφικό Δελτίο και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Δευτέρα 16-7-2018. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Γενικές Πληροφορίες

Α. Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν:

- όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2018, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

- όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2016 ή 2017, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Β. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους.

Γ. Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

Δ. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή την ίδια περίοδο 22 Ιουνίου με 16 Ιουλίου 2018.

Ε. Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα από την Τρίτη 19-6-2018 μέχρι και την Παρασκευή 29-6-2018.

 

Πηγή: enikos.gr

Περισσότερα Άρθρα...