Συνελήφθησαν (12) αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου

Ν. Αιγαίο

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (16.08.2017) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά δώδεκα (12) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας τέσσερις υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας 18,25, 29, 39 ετών, τρεις υπήκοοι Ιράν ηλικίας 21, 34, 36 ετών και δυο υπήκοοι Συρίας ηλικίας 19 και 23 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων επιχείρησαν να επιβιβαστούν κατά περίπτωση σε πτήσεις με προορισμό το Ην. Βασίλειο, την Ιταλία και τη Γερμανία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου δυο υπήκοοι Συρίας ηλικίας 24, 31 ετών και ένας 45χρονος υπήκοος Ιράκ, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων επιχείρησαν να επιβιβαστούν κατά περίπτωση σε πτήσεις με προορισμό την Ελβετία και το Ην. Βασίλειο.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.