×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Κεντροαριστερά… Νίκησε το ΠΑΣΟΚ!

Πάρος

Την περασμένη Κυριακή (12/11/2017), πάθαμε όλοι μία παράκρουση και ασχοληθήκαμε με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής στον κατ’ ευφημισμό «νέο» φορέα της κεντροαριστεράς.

 

Αν υπάρχει ένας νικητής στις εκλογές είναι η επανεμφάνιση του πάλαι ποτέ «φορέα της αλλαγής», ΠΑΣΟΚ… Και αυτό διότι αποδείχθηκε περίτρανα από το αποτέλεσμα, ότι, ο κόσμος που πήγε να ψηφίσει επέλεξε τους εκπροσώπους του κινήματος που ήταν πάντα μέσα σ’ αυτό, ακόμα και τις πιο δύσκολες εποχές που πέρασε (;) το κόμμα που είχε τη διακυβέρνηση της χώρας επί σχεδόν δύο δεκαετίες.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε η νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ άλλαξε στα χρόνια που ο ελληνικός λαός τους πέταξε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας… ούτε και κανέναν εκσυγχρονισμό δεν προσπάθησε να κάνει. Η κ. Γεννηματά –που αποδεικνύεται πανέξυπνη πολιτικά- κατάφερε με αυτό το τέχνασμα του δήθεν νέου φορέα της κεντροαριστεράς, να εκθέσει και να «μαντρώσει» όλους τους διαφωνούντες εσωκομματικούς της αντιπάλους και όχι μόνο.

Η χαρά στο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη για τη συμμετοχή, αφού είχαν φοβηθεί ότι η όλη ιστορία από πλευράς συμμετοχής θα εξελισσόταν σ’ ένα φιάσκο.

Τώρα βέβαια, πως ονομάζεις «επιτυχία», τους +210.000 ψηφοφόρους είναι μία άλλη ιστορία, αν αναλογιστεί κανείς παρόμοιες ψηφοφορίες τους σε άλλες εποχές. Η ουσία βέβαια παραμένει η ατάκα του κ. Κώστα Λαλιώτη, που όταν είδε να περνούν στο δεύτερο γύρο η κ. Γεννηματά και ο κ. Ανδρουλάκης, γύρισε και είπε: «Σας τα έλεγα, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι άψυχο, αλλά εφτάψυχο».

Η αλήθεια για το ΠΑΣΟΚ είναι αυτή την Κυριακή στη σύγκρουση των δύο υποψηφίων. Η δήθεν «καραμέλα» που πιπιλίζουν από την Κυριακή το βράδυ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ περί δήθεν του ότι ο κόσμος ξεσηκώθηκε και είπε «ναι» στον νέο φορέα της κεντροαριστεράς ή την περισπούδαστη ατάκα «κατάλαβε ο κόσμος ότι πάμε να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό», θα αποδειχθεί περίτρανα μεγάλη γκάφα, αν στην ψηφοφορία προσέλθουν λιγότεροι ψηφοφόροι. Και αυτό διότι θα αποδειχθεί περίτρανα ότι με τις εκλογές ασχολείται αποκλειστικά ο παλιός κόσμος του ΠΑΣΟΚ και κανένα «άνοιγμα» δεν έχει γίνει! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι την προηγούμενη Κυριακή ψήφισαν πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά το έκαναν για να στηρίξουν συγκεκριμένους υποψήφιους για τους δικούς τους λόγους. Όλα τα άλλα είναι «να είχαμε να λέγαμε…». Γνωρίζω ανθρώπους που πήγαν να ψηφίσουν αποκλειστικά λόγω συμπάθειας σε υποψηφίους, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ και ούτε πρόκειται να έχουν με τον «νέο» φορέα της κεντροαριστεράς.

Έτσι, για να ευθυμήσουμε να γράψουμε ότι στη Θεσσαλονίκη, πήγε και ψήφισε και ο κ. Π. Ψωμιάδης (πρ. βουλευτής και περιφερειάρχης της ΝΔ).

Δ. Μ. Μ.