22
Τρι, Ιαν

Και πάλι εγκαταλειμμένα ζωάκια

Πάρος

 

Είναι λυπηρό ύστερα από τόσες προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια, για τον περιορισμό των ανεπιθύμητων γεννήσεων, να αυξάνονται διαρκώς, τα νεογέννητα εγκαταλειμμένα γατιά και σκυλιά στο νησί!

Παροικιά – Νάουσα – Καμάρες – Κολυμπήθρες – Δρυός – Μάρμαρα – Πρόδρομος -  Σάντα Μαρία - Λεύκες, είναι μόνο μερικές από τις περιοχές που βρίσκουμε μωρά ζωάκια, πεταμένα σε κάδους απορριμμάτων, χαρτόκουτα και σακούλες... Να τα πάρει το απορριμματοφόρο και να τα πολτοποιήσει σαν άψυχα υλικά! Υπέροχο πραγματικά θέαμα, δείγμα πολιτισμού και ευαισθησίας του νησιού μας!...

Οι ιδιοκτήτες ζώων ή ακόμα και αυτοί που ταΐζουν αδέσποτα σκυλιά και γατιά σε διάφορες περιοχές, οφείλουν να φροντίζουν παράλληλα και για την στείρωσή τους!... Πολλοί λένε «αφήστε τα ζώα στη φύση, να πολλαπλασιάζονται…». Όμως, δεν μας λένε τι θα κάνουν με τα νεογέννητα!... Η «φύση» δεν λέει να τα πετάμε σαν άχρηστα απορρίμματα ή να τα θανατώνουμε... Είναι ζωντανές ψυχές που ήρθαν στον κόσμο χωρίς την δική τους ευθύνη! Γεννήθηκαν για να ζήσουν μη γνωρίζοντας ότι εμείς οι άνθρωποι θα τα σκοτώσουμε έτσι ανεύθυνα και απλά! Γεννήθηκαν γιατί οι γονείς τους δεν στειρώθηκαν, έτσι ώστε, να αποφευχθεί η ανεπιθύμητη γέννα των μικρών τους...

Όσοι έχουμε ζώα, δεν μπορούμε να τα αφήνουμε να γεννάνε ανεξέλεγκτα, εκτός και αν έχουμε ήδη εξασφαλίσει ποιος θα πάρει τα νεογέννητα. Δεν είναι δυνατόν να τα παρατάμε εδώ κι εκεί ήσυχοι (!) ότι «κάποιος άλλος» θα τα φροντίσει... Και βέβαια, δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε δει έστω και μία (!) φορά κάποιον να τα πετάει ή να τα παρατάει και να μη τον καταγγέλλουμε γιατί «φοβόμαστε»... Τη στιγμή που α) η κάθε καταγγελία στις αστυνομικές αρχές είναι απόρρητη και εμπιστευτική και β) ο ίδιος ο Νόμος απαγορεύει ρητά την εγκατάλειψη και κακοποίηση ζώων με ποινές ιδιαίτερα αυστηρές!

Είναι καιρός πια να αλλάξουμε νοοτροπία και τακτική! Είναι καιρός να αρχίσουμε να στειρώνουμε τα σκυλιά και τα γατιά, είτε αυτά είναι δικά μας, ή τα φροντίζουμε ταΐζοντάς τα. Η κατάσταση δυστυχώς, έχει φτάσει στο απροχώρητο... Είναι ντροπή για ένα πανέμορφο και τόσο τουριστικό νησί σαν την Πάρο να έχει ακόμα τόσα πολλά αδέσποτα τα οποία, αντί να μειώνονται αυξάνονται καθημερινά! Βοηθήστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε αυτό το λυπηρό και αναχρονιστικό πρόβλημα. Βοηθήστε μας γιατί κι εμείς ως εθελοντές, έχουμε πια ξεπεράσει τα όρια και τις αντοχές μας!

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στο: 6975 060927 (9-2μμ και 6-9μμ καθημερινά εκτός Κυριακής)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ ΠΑΡΟΥ-PAWS.