Έντονη διαμαρτυρία στον Πρόδρομο

Πάρος

Οι επιχειρηματίες του Προδρόμου εκθέτοντας τον προβληματισμό τους για την έλλειψη χώρου στάθμευσης για τους επισκέπτες του χωριού τους...

...έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον δήμο Πάρου και τη δημοτική κοινότητα Αρχιλόχου, στις 28/7/2017. Η επιστολή κοινοποιήθηκε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και στους δημοτικούς συμβούλους.

Η επιστολή διαμαρτυρίας έχει ως εξής:

«Ύστερα από κοινή απόφαση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούμαστε στο χωριό του Προδρόμου και βλέποντας ότι η κατάσταση με το θέμα του parking ολοένα και χειροτερεύει καθημερινά, στέλνουμε αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας θέλοντας να επισημάνουμε και να γνωστοποιήσουμε σε όλους το θέμα έλλειψης χώρου παρκαρίσματος στο χωριό μας.

Θεωρούμε ότι υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις και λάθος χειρισμοί από πλευράς Δήμου και Δ.Κ. Αρχιλόχου, ώστε να βρεθεί εγκαίρως λύση σε ένα «καυτό» θέμα του Προδρόμου.

Είμαστε το μόνο χωριό χωρίς θέσεις για parking και είναι αδιανόητο να έχουμε φτάσει τέλος, Ιουλίου, το νησί να ασφικτυά από κόσμο, να έρχεται κόσμος για να επισκεφθεί το χωριό του Προδρόμου και τελικά να αποχωρεί, λόγω του γεγονότος ότι δε βρίσκουν θέση για να παρκάρουν. Είναι δεδομένο ότι η κατάσταση τον Αύγουστο θα είναι πιο άσχημη και πολύ φοβούμαστε ότι θα βγει εκτός ελέγχου!

Κι εμείς οι ίδιοι αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις μας, αφού και οι δικοί μας πελάτες αποφεύγουν να μας επισκεφτούν εξαιτίας της έλλειψης parking.

Μας έχει γίνει γνωστό ότι υπάρχει ενδιαφέρον από συγχωριανό μας να μισθώσει ακίνητό του ο Δήμος.

Θέλουμε να κατανοήσετε το μέγεθος του προβλήματος και να δώσετε ΑΜΕΣΑ λύση, ερχόμενοι σε επαφή με τον συγχωριανό μας και επισπεύδοντας τις διαδικασίες, ώστε να ανοίξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα parking στον Πρόδρομο».

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί από τον Δήμο νέα προκήρυξη για τη μίσθωση χώρου στάθμευσης, ενώ στο παρελθόν δύο ανάλογες προκηρύξεις απέβησαν άγονες.