Σε ομίλους το πρωτάθλημα ΕΠΣΚ

> Ποδόσφαιρο

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Κυκλάδων για την περίοδο 2017-2018 θα διεξαχθεί σε ομίλους, με μία κατηγορία, σύμφωνα με την προκήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα.

Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην ΕΠΣ Κυκλάδων, έως την Δευτέρα 28/8/2017 και ώρα 15.00, δήλωση συμμετοχής που θα συνοδεύεται από το σχετικό παράβολο των 50 ευρώ. Η δήλωση θα συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν από την ΕΠΣΚ, όπως βεβαίωση μη οφειλής στην ΕΠΣΚ και ΕΠΟ κλπ.

Οι ομάδες που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προς την ΕΠΟ και την ΕΠΣΚ, μέχρι την ημέρα της κλήρωσης, θεωρείται ότι δεν υπέβαλλαν δήλωση συμμετοχής. Τέλος, δήλωση συμμετοχής που δεν συμπεριλαμβάνονται και δεν δηλώνονται όλα τα απαιτούμενα στοιχεία δεν θα γίνεται δεκτή.

Γήπεδα - Μετακινήσεις

Όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος διεξάγονται υποχρεωτικά σε γήπεδα που θα έχουν χλοοτάπητα και διαθέτουν τη νόμιμη άδεια λειτουργίας και τις προδιαγραφές που προβλέπονται από τους κανονισμούς. Σωματείο που δε διαθέτει γήπεδο με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές δε θα γίνεται δεκτό στο πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση που το γήπεδο – έδρα σωματείου καταστεί ακατάλληλο, προσωρινά η μόνιμα, κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η ΕΠΣ Κυκλάδων θα μπορεί να ορίζει τους αγώνες του σε άλλο γήπεδο, που θα υποδεικνύεται από το σωματείο και πληροί τους όρους της διοργάνωσης.

Τα αιτήματα των ενδιαφερομένων σωματείων, για αλλαγή ημέρας, ώρας η και γηπέδου, θα πρέπει να υποβάλλονται στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΣΚ τουλάχιστον 4 ημέρες πριν τον αγώνα και σε καμία περίπτωση όχι αργότερα από τις 14.00 της ημέρας Τετάρτης, πλήρως αιτιολογημένα, προκειμένου η αρμόδια επιτροπή να κρίνει το βάσιμο η όχι του αιτήματος. Σε περίπτωση μίσθωσης πλοίου-σκάφους, από σωματείο, για τη μεταφορά του προκειμένου να αγωνιστεί, θα πρέπει να ενημερώνεται η επιτροπή πρωταθλήματος, στην οποία θα κατατίθεται επικυρωμένο αντίγραφο του συμφωνητικού, στο οποίο θα αναφέρεται ο ακριβής τρόπος μετακίνησης και οι ώρες αναχωρήσεων και αφίξεων. Η μίσθωση επιτρέπεται μόνο για διαδρομές που δεν καλύπτονται από τα επίσημα δρομολόγια.

Γιατρός, διαιτητές

Η παρουσία γιατρού αγώνα είναι υποχρεωτική σε όλους τους αγώνες. Χωρίς την παρουσία γιατρού κανείς αγώνας δεν αρχίζει και φυσικά η παρουσία του είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο γιατρός έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο, στον διαιτητή και παρατηρητή του αγώνα

Η ευθύνη της κλήσης και παρουσίας του γιατρού αγώνα, ανήκει αποκλειστικά στο γηπεδούχο σωματείο, που έχει και τις επιπτώσεις σε περίπτωση μη παρουσίας του και εξ αυτού την μη διεξαγωγή η διακοπή του αγώνα, το οποίο χάνει τον αγώνα και του επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ.

Προπονητές - ποδοσφαιριστές

Τα σωματεία οφείλουν να προσλαμβάνουν προπονητές κατόχους διπλώματος ανάλογου των αναφερόμενων στον εν ισχύ κανονισμό προπονητών ποδοσφαίρου. Τα ερασιτεχνικά σωματεία Α’ κατηγορίας υποχρεούνται να προσλαμβάνουν προπονητή κάτοχο ταυτότητας UEFA ή ΕΠΟ. Από την υποχρέωση πρόσληψης προπονητή εξαιρούνται τα σωματεία, τα οποία θα το αιτηθούν, πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018.

Η ΕΠΣ Κυκλάδων θα εκδίδει δελτία πιστοποίησης προπονητών υπέρ του σωματείου για την ανδρική ομάδα και τα τμήματα υποδομής, που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα.

Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε αγώνα χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων/ Επιτρέπεται η αναγραφή στο ΦΑ και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Έπαθλα

Στην πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο και μετάλλια για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της.

Στην ομάδα ή στις ομάδες που δεν έχουν υποπέσει σε οποιοδήποτε παράπτωμα, που εμπίπτει στις διατάξεις του ΚΑΠ και του πειθαρχικού κώδικα, με τις οποίες επιβάλλονται πειθαρχικές ποινές στα σωματεία, αξιωματούχους, ποδοσφαιριστές, οπαδούς κλπ, την περίοδο 2017-2018 θα απονεμηθεί κύπελλο ήθους.

Ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Κυκλάδων Α’ Κατηγορίας θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα περιόδου 2018-2019 στην Γ’ εθνική κατηγορία, που διοργανώνει η ΕΠΟ. Ο ακριβής τρόπος ανάδειξης του πρωταθλητή θα γνωστοποιηθεί με συμπληρωματική προκήρυξη, μετά την κατάρτιση των ομίλων και πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος. Υποβιβασμός ομάδων δεν προβλέπεται, αφού και την περίοδο 2018-2019 το πρωτάθλημα ανδρών θα διεξαχθεί σε μία κατηγορία.