Παγκόσμιος πρωταθλητής στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας

> Άλλα σπορ

Με μια ακόμη συγκλονιστική εμφάνιση σε τελικό, ο Λευτέρης Πετρούνιας διατήρησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στους κρίκους και έγραψε ιστορία στο Μόντρεαλ.

 Ο Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο και το απέδειξε και στον τελικό των κρίκων στον Καναδά. Με το Ρώσο Ντένις Αμπλιάζιν να έχει κάνει ένα πολύ καλό πρόγραμμα και να συγκεντρώνει 15.333 βαθμούς, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης αγωνίστηκε προτελευταίος.

Με βαθμό δυσκολίας 6300, η εκτέλεση του Πετρούνια άγγιξε το τέλειο και με 9.133 συγκέντρωσε 15.433 βαθμούς και διατήρησε τον παγκόσμιο τίτλο του. Ο Κινέζος Λιου που έκλεισε το πρόγραμμα του τελικού, με 15.266 απλά ανέβηκε στο βάθρο ως τρίτος.

Ολοκληρώνοντας, ο Πετρούνιας φίλησε την Ελληνικη σημαία, είπε "Ελλαδάρα" στους δημοσιογράφους και έπεσε στην αγκαλιά του προπονητή του Δημήτρη Ράφτη, που έφυγε τρέχοντας: «φιλάκια, πάω για τσιγάρο, απόλαυσέ το» είπε εμφανώς ευτυχισμένος στον αθλητή του!

 Ο Πετρούνιας με το 2ο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, έγραψε ιστορία. Από τη γέννηση του θεσμού το 1903 έως σήμερα, μόλις οκτώ αθλητές-φαινόμενα είχαν στεφθεί πρωταθλητές κόσμου σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές διοργανώσεις.

πηγή:www.cnn.gr