22
Τρι, Ιαν

Η AOC παρουσιάζει μια οθόνη… για το δρόμο

Τεχνολογία - Επιστήμη

Η AOC ανακοίνωσε μια νέα φορητή οθόνη με σύνδεση USB-C για όσους εργάζονται εν κινήσει και χρειάζονται περισσότερο χώρο προβολής από την ενιαία οθόνη του φορητού υπολογιστής τους.

Πρόκειται για την AOC I1601FWUX, μια οθόνη IPS 15,6 ιντσών σε FHD ανάλυση (1920 x 1080 pixels). Το έξυπνο κάλυμμα που περιλαμβάνεται στο σετ της οθόνης λειτουργεί ως βάση στήριξης σε κατακόρυφες και οριζόντιες λειτουργίες ενώ η ενσωματωμένη λειτουργία αυτόματης περιστροφής περιστρέφει την οθόνη με το σωστό προσανατολισμό. Ο κομψός σχεδιασμός της με πάχος 8,5 χιλ. και μόλις 800γρ. βάρος εξασφαλίζει ότι η οθόνη χωράει άνετα σε κάθε τσάντα. Μια κομψή, φορητή λύση για την εύκολη επέκταση της οθόνης σας: η I1601FWUX θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη από το Μάιο 2018.

Η I1601FWUX χρησιμοποιεί την τεχνολογία USB Type C για τη σύνδεση του σήματος οθόνης και της τροφοδοσίας. Αντίθετα με τις παλαιότερες οθόνες με θύρα USB, η είσοδος USB-C περιλαμβάνει το σήμα υψηλής ποιότητας DisplayPort και τη σύνδεση ισχύος σε ένα καλώδιο, μειώνοντας την ακαταστασία και παρέχοντας μια πραγματική εμπειρία προβολής μέσω φορητής οθόνης. Το μέγεθος οθόνης 15,6 ιντσών αντιστοιχεί στο κοινό μέγεθος οθονών των περισσότερων multimedia φορητών υπολογιστών, ενώ το ύψος της βάσης επιτρέπει τη ρύθμιση του ίδιου επιπέδου ύψους με το φορητό υπολογιστή σας.

Χάρη στο συμπαγές της μέγεθος, η οθόνη I1601FWUX χωράει στις περισσότερες τσάντες για φορητούς υπολογιστές. Ζυγίζει μόλις 800 γραμμάρια και είναι εξαιρετικά λεπτή με πάχος μόνο 8,5 χιλ.

Όταν είναι στημένη και σε λειτουργία, η I1601FWUX εντυπωσιάζει με το πολυτελές οπίσθιο μεταλλικό μαύρο κάλυμμα, ενώ από μπροστά, η IPS οθόνη εξασφαλίζει με τις οπτικές γωνίες 160/160° ότι πολλοί χρήστες θα δουν ζωντανές, ομοιόμορφες εικόνες. Η οθόνη διαθέτει επίσης τη λειτουργία Low Blue Light της AOC, μειώνοντας το ενδεχομένως επιβλαβές μπλε φως και αποτρέποντας την κόπωση των ματιών των χρηστών ενώ προσφέρει άνετη χρήση κατά τα διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, χάρη στην φωτεινότητά 220 cd/m².

Η οθόνη IPS του μοντέλου I1601FWUX έχει χρόνο απόκρισης pixel στα 5ms GtG, που σημαίνει ότι οι σκηνές γρήγορης δράσης ή τα παιχνίδια με γρήγορο ρυθμό θα είναι ομαλές και χωρίς κηλίδες. Το ενσωματωμένο έξυπνο κάλυμμα προστατεύει την οθόνη όταν δεν χρησιμοποιείται. Και όταν η οθόνη χρησιμοποιείται, η θήκη μετατρέπεται σε βάση για κάθετη και οριζόντια λειτουργία. Η αλλαγή του προσανατολισμού της οθόνης είναι επίσης εύκολη με τη λειτουργία της αυτόματης περιστροφής (Auto-Pivot) που ενεργοποιείται από το λογισμικό i-Menu της AOC, το οποίο ευθυγραμμίζει αυτόματα την οθόνη στο σωστό προσανατολισμό όταν αυτή περιστρέφεται.

Η οθόνη AOC I1601FWUX αναμένεται το Μάϊο 2018 με ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης στα €229.

 Πηγή: pestaola.gr