Ημερίδα για ασφαλές διαδίκτυο

Τεχνολογία - Επιστήμη

Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την πλοήγηση στο διαδίκτυο

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων ‘’ΡΟΔΙΝΙ’’ από ενήλικες και παιδιά η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Δια βίου μάθησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Εθελοντισμού κα Χαρούλα Γιασιράνη καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε χθες το απόγευμα, την εκδήλωση του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με κεντρικό ομιλητή τον Αντιστράτηγο ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας, εξειδικευμένο σε θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος κο Μανώλη Σφακιανάκη με τίτλο:  "Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού ρίσκου: ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, μύθοι και αλήθειες".

​Το πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την ημερίδα, εξέφρασε τη μεγάλη σημασία που έχει η εκδήλωση αυτή για όλους, καθώς είναι γνωστή η αύξηση που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια η χρήση του Διαδικτύου, για όλους τους χρήστες κάθε ηλικίας, ιδιαίτερα όμως για τα παιδιά, για τους νέους ανθρώπους.

2017 05 23 rodini1

Η κα Γιασιράνη τόνισε ότι το Διαδίκτυο αποτελεί πηγή γνώσης, μάθησης, επικοινωνίας, διασκέδασης, αλλά πολύ συχνά και πηγή κινδύνων.

Στη συνέχεια παρουσίασε το πλούσιο βιογραφικό του Μανώλη Σφακιανάκη και τον κάλεσε στο βήμα. Ο Αντιστράτηγος ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε εντυπωσιασμένος από την προσέλευση μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων από μεγάλο αριθμό φορέων. Συνέχισε με την ομιλία του δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες και πολύτιμες συμβουλές για την ορθή χρήση των ηλεκτρονικών μέσων δικτύωσης ενώ αναφέρθηκε σε ορισμένα από τα συγκλονιστικότερα περιστατικά, που βίωσε στην πολυετή θητεία του, νεαρών παιδιών και ενηλίκων που εγκλωβίστηκαν στα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε σε θέματα παιδοφιλίας, bulling μέσω διαδικτύου, ασφάλειας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμού των παιδιών στη χρήση του διαδικτύου.

Την παρουσίαση του προφίλ των χρηστών του διαδικτύου έκανε η εγκληματολόγος –συνεργάτης του Μ. Σφακιανάκη, Μαρίσα Βουλγαράκη.

Οι ομιλητές καταχειροκροτήθηκαν από γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, δικαστικούς, δικηγόρους, αστυνομικούς, για την πλούσια πληροφόρηση που πήραν.

Ακολούθησε συζήτηση, το συντονισμό της οποίας έκανε η δικηγόρος Χρυσή Χρυσοχού η οποία είναι εξειδικευμένη στο Δίκαιο του Διαδικτύου και των προσωπικών δεδομένων. Επιπλέον ο Αντιστράτηγος απάντησε με μεγάλη προθυμία στις ερωτήσεις που του υπέβαλλαν μικροί και μεγάλοι δίνοντας λύσεις και κάνοντας ουσιαστικές υποδείξεις.

Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη του ΚΕΚ Γεννηματάς,το Σύλλογο Νέων και Ασκούμενων Δικηγόρων Ρόδου και το Κολλεγίου Ρόδου