Επίσκεψη δημοσιογράφων στην Πάρο

Τουρισμός

Ο δήμος Πάρου συνεχίζει την προσπάθεια για προώθηση, ανάδειξη και καθιέρωση του νησιού ως τουριστικό προορισμό στις προτιμήσεις των διεθνών αγορών

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη γνωριμίας στο νησί μας της Γερμανίδας blogger Mareen Schauder και της συνεργάτιδάς της, του Γερμανού δημοσιογράφου Horst Schwatz, της Γερμανίδας δημοσιογράφου και βιντεοπαραγωγού Maria Mentel και του Βρετανού δημοσιογράφου John Malathronas. 

Το διάστημα 12-14 Ιουνίου 2017 ο δήμος Πάρου φιλοξένησε την έγκριτη Γερμανίδα travel blogger Mareen Schauder στο πλαίσιο του προγράμματος “Blog Trotters Travel in Balance” το οποίο υλοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και την Marketing Greece. 

Στη συνέχεια, ο δήμος Πάρου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ διοργάνωσε ένα “επετειακό ταξίδι επιστροφής στην Πάρο” για τον Γερμανό δημοσιογράφο Horst Schwatz. Ο κ. Schwarz επισκέφθηκε ξανά ύστερα από 53 χρόνια το νησί συνοδευόμενος αυτή τη φορά από τη δημοσιογράφο και βιντεοπαραγωγό Maria Mentel. 

Ο κύριος Schwatz εκτός από ταξιδιωτικός δημοσιογράφος με πολυετή πείρα και εξειδίκευση στους ελληνικούς προορισμούς, είναι και συνιδιοκτήτης του Γραφείου Τύπου-Redaktionsbüro “Schwartz” με έμφαση στον τουριστικό τύπο και τις δημόσιες σχέσεις. 

Επίσης, ο δήμος Πάρου πραγματοποίησε τη φιλοξενία του Βρετανού δημοσιογράφου John Malathronas. O κ. Malathronas επισκέφθηκε την Πάρο με σκοπό τον εμπλουτισμό και τη δημιουργία νέου αφιερώματος για το νησί, σχετικά με το τουριστικό «προϊόν» (υπηρεσίες, δραστηριότητες, νέες προσθήκες, events κλπ) στο διεθνώς αναγνωρισμένο ταξιδιωτικό οδηγό Rough Guides που προσεγγίζει τον ταξιδιώτη με ειδικά ενδιαφέροντα ηλικίας 35-55 ετών, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον 80.000 ταξιδιωτών σε Μ. Βρετανία και Ευρώπη γενικότερα. 

Τέλος, σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής τουρισμού εκφράζονται οι ευχαριστίες σε χορηγούς του για τη φιλοξενία, καθώς και στις κυρίες Άννα Πολυκανδριώτη και  Αλεξάνδρα Μπαρμπαρή, για την πολύτιμη βοήθειά τους.