15
Σαβ, Δεκ

Αυτά είναι τα πρώιμα σημάδια του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Υγεία

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου που χτυπά τις νέες γυναίκες. 

Ωστόσο, αυτή η ασθένεια μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί με επιτυχία. Γι’ αυτό οι νέες κοπέλες πρέπει να προβαίνουν τακτικά στο απαραίτητο τεστ ΠΑΠ.

Επίσης, αυτό το είδος του καρκίνου μπορεί να ανιχνευτεί και νωρίτερα καθώς υπάρχουν συμπτώματα, που χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου. 

Ο γιατρός Jan Schaefer, περιγράφει κάποια πρώιμα σημάδια που σε βοηθούν να καταλάβεις να έχεις εμφανίσει κάτι δυσάρεστο. 

1. Ακανόνιστη αιμορραγία

Ένα από τα πιο συνηθισμένα και πρώιμα σημάδια, που μπορεί να συμβεί ανάμεσα στις περιόδους και μετά το σεξ. Αυτό συμβαίνει όταν τα καρκινικά κύτταρα αρχίζουν να αναπτύσσονται στον ιστό κάτω από τον τράχηλο. Αυτό είναι ανησυχητικό σημάδι στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, που δεν έχουν πλέον περίοδο.

2. Ασυνήθιστη εκκένωση

Η ασυνήθιστη κολπική εκκένωση είναι ανησυχητική, όσον αφορά στο χρώμα, τη μυρωδιά ή τη σύσταση. Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει έλλειψη οξυγόνου που προκαλεί λοίμωξη και οδηγεί σε εκκένωση και περίεργη μυρωδιά. 

Shutterstock
 

3. Πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ

Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ και η αιμορραγία μετά αποτελούν σημάδι ότι ο καρκίνος εξαπλώνεται στους γύρω ιστούς. 

4. Ασυνήθιστη απώλεια βάρους

Η έλλειψη όρεξης και η ανεξήγητη απώλεια κιλών μπορεί να σημαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Shutterstock

5. Πόνος στα πόδια

Όσο αναπτύσσεται ο καρκίνος, πιέζονται τα νεύρα και μπορεί να πονάνε και να πρήζονται τα πόδια.

6. Πόνος στη μέση

Ο επίμονος πόνος χαμηλά στη μέση και στη λεκάνη, πρέπει να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου στις γυναίκες, καθώς ο πόνος σε αυτή την περιοχή μπορεί να συνδέεται με τα όργανα αναπαραγωγής.

shutterstock
 

Τα συμπτώματα αυτά, όμως, μπορεί να σημαίνουν πολλά διαφορετικά πράγματα, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφθείς τον γυναικολόγο σου και κάνεις το προβλεπόμενο τεστ Παπανικολάου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.


Πηγή: iefimerida.gr