Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Συνάντηση αντιπροσωπείας με το Δ.Σ. του ΣΕΟΤΑΠΑ

Με ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, έκανε γνωστό ότι αντιπροσωπεία του συνδυασμού πραγματοποίησε συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζόμενων ΟΤΑ Πάρου- Αντιπάρου (ΣΕΟΤΑΠΑ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Την Τετάρτη 18 Γενάρη αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενη από τους Θανάση Μαρινόπουλο, Άγγελο Πατέλη και Κώστα Ροκονίδα, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των Εργαζόμενων ΟΤΑ Πάρου-Αντιπάρου (ΣΕΟΤΑΠΑ). Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων ανέπτυξαν όλα σχεδόν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το διοικητικό και εργατοτεχνικό προσωπικό του δήμου.
Τα κυριότερα είναι:

  • Η υποστελέχωση του δήμου σε όλες τις υπηρεσίες λόγω της ανυπαρξίας προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που έχει επιβληθεί διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και η αδιαμαρτύρητα αποδοχή αυτής της πολιτικής από τη δημοτική αρχή. Το πρόβλημα επιτείνεται από την κατάργηση πλέον των οκταμήνων κοινωφελούς εργασίας.
  • Την αλλότρια απασχόληση προσωπικού, αφού για άλλες ανάγκες προσλαμβάνεται και αλλού χρησιμοποιείται.
  • Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σχετικά με τη στέγαση και τη διαβίωση τους, λόγω του αυξημένου κόστους, ιδιαίτερα εκείνοι που δεν έχουν καταγωγή από το νησί μας.
  • Οι σχέσεις της δημοτικής αρχής με τους εργαζόμενους που δεν ευνοεί ένα καλό εργασιακό κλίμα και έχει οδηγήσει κάποιους στην αποχώρηση από το Δήμο μας για αλλού και άλλους στη συνταξιοδότηση.
  • Η απουσία του γιατρού εργασίας όπως προβλέπεται από το Δημαρχείο και η ελλιπής κατά συνέπεια ιατρική παρακολούθηση του προσωπικού.
  • Τα προβλήματα του Δημαρχείου σε σχέση με την ασφάλεια των εργαζόμενων και  άλλα πολλά.

Από μέρους μας αναγνωρίσαμε το δίκιο των εργαζομένων και εκφράσαμε τη συμπαράσταση μας στα δίκαια αιτήματά τους σε σχέση με τις διεκδικήσεις τους και τα δικαιώματά τους. Υπενθυμίσαμε ότι όλα αυτά τα χρόνια είμασταν δίπλα στους αγώνες τους, στηρίξαμε τα αιτήματα τους, όπως το αίτημα χορήγησης επιδόματος σίτισης και στέγασης και των μέσων ατομικής προστασίας που δικαιούνται, αναδείξαμε τους κινδύνους που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και απαιτούμε να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία της ζωής τους.

Οι αιρετοί έρχονται και παρέρχονται, η «προίκα» του δήμου είναι οι εργαζόμενοι του  και απαιτείται όχι μόνο η στήριξη τους από τους αιρετούς αλλά και η στήριξη του παριανού λαού στο δύσκολο και κάτω από αντίξοες συνθήκες έργο τους.

- Advertisement -spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -spot_img
- Διαφήμιση -spot_img