Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του Μαρπησσαϊκού, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της Ε.Σ.Κ. Κυκλάδων για τη σεζόν 2022-2023, Βαγγέλης Μουρογιάννης, μίλησε στο ιντερνετικό ραδιόφωνο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και την εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα». Ειδικότερα, στη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Μουρογιάννης, μεταξύ άλλων, είπε:
Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:
«Δεν ήμασταν για να πάρουμε το πρωτάθλημα, δε ξεκινήσαμε ουσιαστικά για να το διεκδικήσουμε. Είμαστε μια παρέα παιδιών και κοριτσιών που έχουν παίξει μπάσκετ, τους αρέσει πάρα πολύ αυτό που κάνουν, μ’ αρέσει κι εμένα και μέσα απ’ την προπόνηση λέγαμε ότι μπορούμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Τελικά καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και καλώς ήρθε».
Για τη συμμετοχή στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στην Α2 Γυναικών:
«Ήταν πολύ δύσκολο και για εμάς ν’ ανέβουμε στα μπαράζ. Πήραμε μια απόφαση, όμως, να ζητήσουμε ειδική άδεια για τα κορίτσια μας απ’ την εργασία τους και καταφέραμε να πάρουμε την άδειά ν’ ανέβουμε στην Αθήνα. Τους ευχαριστούμε όλους. Ουσιαστικά 6 μέρες θα είμαστε στην Αθήνα. Ελπίζουμε μέχρι τέλους να είμαστε όλοι μαζί. Έδωσα μια υπόσχεση στα κορίτσια ότι θ’ ανέβουμε στην Αθήνα να παίξουμε και νομίζω ότι θα τα δώσουμε όλα. Όλο αυτό είναι μια επιβράβευση για τα κορίτσια».
Για τις περιοχές απ’ τις οποίες προσελκύουν παιδιά:
«Επειδή το κλειστό γυμναστήριο είναι στη Μάρπησσα, αρκετά παιδιά από τα γύρω χωριά έρχονται στο σύλλογο μας και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτό. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να έρθουν γιατί είναι μακριά. Ευχαριστούμε και τους γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους και μάς εμπιστεύονται».
Για το πώς δημιουργήθηκε το τμήμα μπάσκετ γυναικών του Μαρπησσαϊκού:
«Ο σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1963 σαν ποδοσφαιρική ομάδα και απ’ το 1996 ο Νικήτας Τριβυζάς ασχολήθηκε πάρα πολύ με το μπάσκετ, οπότε και ξεκίνησε το τμήμα της καλαθοσφαίρισης. Εγώ βρέθηκα στην Πάρο το 1996 και αμέσως μπήκα στην ομάδα σαν προπονητής, όπου είμαι μέχρι τώρα. Ξεκινήσαμε δειλά-δειλά με μικρά παιδιά και από το 2000 βάλαμε και τα κορίτσια στις ακαδημίες και το πρόγραμμα μας. Κατεβήκαμε στις κορασίδες και στα υπόλοιπα τμήματα και έχουμε μια συνεχή παρουσία στις γυναίκες από το 2000 μέχρι και σήμερα».
Για το αν υπάρχει «πρώτη ύλη» στις Κυκλάδες:
«Πρώτη ύλη υπάρχει και τα τελευταία χρόνια στις Κυκλάδες υπάρχει μια ανοδική πορεία. Με την ομάδα των Φαναριών και της Μυκόνου που είναι στη Β’ Εθνική και παλαιότερα τη Σαντορίνη και τον Άρη Σύρου που ήταν στη Γ’ Εθνική, βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες και όλα τα νησιά σιγά-σιγά αρχίζουν και δίνουν αρκετή βάση στα πρωταθλήματα και κυνηγούν κάποιους στόχους. Το καλό είναι ότι δεν είμαστε όπως παλιά, υπάρχουν περισσότερα καράβια, αλλά τα έξοδα είναι πολύ περισσότερα τώρα. Οι ομάδες δυσκολεύονται πολύ να έχουν τους οικονομικούς πόρους για να μπορούν να κάνουν αυτά τα ταξίδια».