Σε συνέχεια της συζήτησης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Πάρου, περί τοποθέτησης καμερών σε σημεία που απορρίπτονται ογκώδη απορρίμματα, η Κομματική Οργάνωση Βάσης Πάρου-Αντιπάρου του Κ.Κ.Ε. έβγαλε ανακοίνωση, αντιδρώντας με την πρόταση της δημοτικής αρχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο κατήφορος της διοίκησης Μπιζά σταματημό δεν έχει. Αυτή τη φορά με πρόσχημα τα ογκώδη απορρίμματα, που ορισμένοι πετάνε σε κάδους σκουπιδιών, αποφάσισε να τοποθετήσει κάμερες που θα παρακολουθούν τους κάδους!
Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν μια επικίνδυνη απόφαση. Επιστρατεύεται η παρακολούθηση, δηλαδή καραμπινάτη καταστολή, για να επιλυθεί δήθεν ένα πρόβλημα, για το οποίο οι ένοχοι είναι γνωστοί. Η υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών, η αποψίλωση της καθαριότητας από προσωπικό και εξοπλισμό, ο σχεδιασμός της σημερινής και της προηγούμενης διοίκησης καθώς και της Περιφέρειας, η επικίνδυνη κατάσταση στο ΧΥΤΑ, η πολιτική κυβερνήσεων και Ε.Ε. που αντιμετωπίζει τα απορρίμματα σαν πεδίο για μπίζνες, οδηγούν την Πάρο στην ασφυξία από τα σκουπίδια, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.
Εάν η δημοτική αρχή ήθελε να λύσει το πρόβλημα των ογκωδών απορριμμάτων θα διεκδικούσε προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού για την αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων από την πηγή, όπως συνέβαινε και παλιότερα. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα ογκώδη απορρίμματα αλλά συνολικά τα σκουπίδια με τους κάδους να ξεχειλίζουν. Πιστή όμως στο κυβερνητικό αφήγημα της “ατομικής ευθύνης”, η διοίκηση Μπιζά μετακυλίει την ευθύνη στον πολίτη και ύστερα τον θεωρεί “ύποπτο”.
Όμως “έχουν γνώση οι φύλακες”. Η τοποθέτηση καμερών, που ο λαός μας έχει ονομάσει “χαφιεδοκάμερες” δεν είναι καινούργια υπόθεση. Είκοσι χρόνια πριν, με αφορμή δήθεν την “τρομοκρατία” και την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων τοποθετήθηκαν κάμερες σε διάφορους δήμους, οι οποίες στη συνέχεια έγιναν μόνιμες. Σε άλλες περιπτώσεις οι κάμερες τοποθετήθηκαν δήθεν για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας στους δρόμους, γρήγορα όμως βρέθηκαν να καταγράφουν μέχρι και απεργιακές κινητοποιήσεις. Τα προσχήματα αλλάζουν, η καταστολή μένει ίδια. Εκτός των άλλων η κάμερες δημιουργούν απαράδεκτο προηγούμενο και διαπαιδαγωγούν τους πολίτες στην ανοχή απέναντι στην κρατική παρακολούθηση.
Την ώρα που το νησί έχει ανάγκη έργα υποδομών, Πολιτική Προστασία, οδικό δίκτυο, σχολεία, χώρους Πολιτισμού και Αθλησης, η απόφαση να σπαταληθούν λεφτά για μελέτη τοποθέτησης καμερών είναι εκτός των άλλων και προκλητική. Οι εργαζόμενοι και οι νέοι του νησιού δεν θα επιτρέψουν να γίνει πράξη αυτή η απαράδεκτη απόφαση. Διεκδικούμε να μην εφαρμοστεί, απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Πάρου εδώ και τώρα».

bluestarferries

goldenstarferries