Από το νησί της Αντιπάρου ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο (25/5) η 9η εκστρατεία πρόληψης, εκπαίδευσης και ενημέρωσης κατά της νόσου του σακχαρώδους διαβήτη, που διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Με οδηγό το διαβήτη» σε συνεργασία με τον δήμο Αντιπάρου.

Στην εκστρατεία συμμετέχουν ιατροί από διάφορες ειδικότητες (παθολόγος, διαβητολόγος, οφθαλμίατρος, πνευμονολόγος και ποδολόγος), οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Η ιατρική ομάδα ταξιδεύει από νησί σε νησί καλώντας τους κατοίκους που το επιθυμούν να υποβληθούν σε εξειδικευμένες εξετάσεις για τον διαβήτη με δωρεάν μετρήσεις γλυκόζης, γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, καθώς και σπιρομετρήσεις, έλεγχος συνδρόμου διαβητικού ποδιού και αρτηριακής πίεσης. Επίσης, μπορούν να ζητήσουν ραντεβού για εξέταση σε κάποια ειδικότητα και μη διαβητικοί ασθενείς.

Επισημαίνεται ότι, ένας στους δέκα συνανθρώπους μας στην Ελλάδα πάσχει από τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη, ωστόσο πολλοί δεν το γνωρίζουν καθώς πρόκειται για μία ύπουλη ασθένεια που δεν δίνει σημάδια. Η πρόληψη σώζει ζωές και μία απλή μέτρηση σακχάρου αρκεί. Οι εξετάσεις θα γίνουν το Ιατρείο και το Δημοτικό Σχολείο Αντιπάρου, το Σάββατο (25/5) από 10:00-14:30 και 18:00-20:00, καθώς και την Κυριακή (26/5) από 10:30-14:30.

bluestarferries

goldenstarferries