To σκάφος «Pega» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, κέρδισε το Ράλλυ Αιγαίου

Για τρίτη φορά στις τελευταίες επτά διοργανώσεις, ο τίτλος του πρωταθλητή στο Ράλλυ Αιγαίου, πήγε στο σκάφος «Pega» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Οι πρωταθλητές του 2019 και του 2022 στην κατηγορία Performance, σφράγισαν την επιστροφή τους στο ρετιρέ της διοργάνωσης στην τέταρτη και τελευταία ιστιοδρομία του 63ου διεθνούς Ράλλυ Αιγαίου, από το Λακκί της Λέρου στον Φοίνικα της Σύρου.

Οι πρωταθλητές του «Pega» τερμάτισαν στον Φοίνικα Σύρου με σκισμένη μαΐστρα, κάτι που δυσκόλεψε το πλήρωμα, αλλά παράλληλα ανέδειξε και τις αρετές του.

Στη ναυτοσύνη του πληρώματος στάθηκε στις δηλώσεις του και ο κυβερνήτης των πρωταθλητών, Τχης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Τσιγκαράς:

«Η φετινή νίκη του PEGA-Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στο 63ο Ράλλυ Αιγαίου, αποκτά ιδιαίτερη αξία καθώς ήρθε έπειτα από τέσσερις ιδιαίτερα απαιτητικές ιστιοδρομίες με συνεχείς εναλλαγές των καιρικών συνθηκών.

Αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που κάνει το Ράλλυ Αιγαίου ξεχωριστό εδώ και 63 χρόνια. Καμία ιστιοδρομία δεν είναι ίδια με την προηγούμενη και κάθε μπράτσο απαιτεί διαφορετική στρατηγική, ψυχραιμία και σωστές αποφάσεις.

Έτσι, παρά τη ζημιά που υπέστη το σκάφος με το σκίσιμο της μαΐστρας και τις ιδιαίτερα ισχυρές συνθήκες ανέμου που επικράτησαν στην τελευταία ιστιοδρομία, το πλήρωμα επέδειξε ψυχραιμία και επιμονή μέχρι τον τερματισμό.

Συγχαρητήρια στους αξιωματικούς της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων που με επαγγελματισμό και αγωνιστικό πνεύμα οδήγησαν το PEGA στην κορυφή, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ναυτοσύνης που χαρακτηρίζει τη Σχολή».

Γιάννης Μακρογιαννέλης

bluestarferries

FLEXCAR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

seajets

AGNANTI

deya-parou.gr

anergoidam

KRAFT

YOUTUBE LIVE

parostoday

FLEXCAR

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ

ParosVoise

OMILOS