Τοποθετήθηκαν νέες ενημερωτικές πινακίδες στα Αρχαία Λατομεία

66

«Μετά από πολλά χρόνια που ο χώρος των Αρχαίων Λατομείων στο Μαράθι είναι παραμελημένος, έγιναν τα πρώτα βήματα για να βελτιωθεί η εμπειρία του επισκέπτη και να ξεκινήσει η ανάδειξη αυτού του μοναδικού μνημείου», αναφέρει σε ενημερωτικό δελτίο Τύπου η ΑΜΚΕ «Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου», που εγκατέστησε μία σειρά από ενημερωτικές πινακίδες, χάρτες προσανατολισμού και σήμανση διαδρομών.

Οι νέες πινακίδες προσφέρουν πλούσιο ενημερωτικό υλικό στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, ενώ διαθέτουν επίσης κωδικούς «QR» που μεταφέρουν τον επισκέπτη στον ιστότοπο των Αρχαίων Λατομείων (www.parianmarble.gr) για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του Παριανού μαρμάρου.

Όπως έγινε γνωστό, οι πινακίδες ανήκουν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, στελέχη της οποίας καθοδήγησαν το έργο, συνέταξαν τα κείμενα και καθόρισαν τις θέσεις τους. Ο σχεδιασμός τους έγινε από ομάδα εργασίας, στην οποία συμμετείχαν, πέραν της Εφορείας, στελέχη της ΑΜΚΕ και του Δήμου Πάρου, όπως επίσης και η κ. Μαιρίνα Ματθαιοπούλου, που είχε εξ ολοκλήρου την ευθύνη της γραφιστικής δημιουργίας με αφιλοκερδή συμβολή. Η κατασκευή και τοποθέτησή τους στον χώρο πραγματοποιήθηκε με την συμβολή επιχειρηματιών, κατοίκων και φίλων του νησιού, είτε σε είδος, είτε σε χρόνο και εργασία.

Η ΑΜΚΕ μέσω της ανακοίνωσής της ευχαρίστησε όσους έχουν συμβάλει στην υλοποίηση αυτού του έργου, ενώ οι δράσεις και η προσπάθεια για την προστασία και ανάδειξη των Αρχαίων Λατομείων συνεχίζεται με απαιτητικά έργα και μελέτες. «Στην προσπάθειά μας προσδοκούμε να έχουμε αρωγό και συμμέτοχο όλη την Παριανή κοινωνία, όπως έχει συμβεί μέχρι τώρα με εμφανή πλέον αποτελέσματα», καταλήγει η σχετική αναφορά της ΑΜΚΕ.

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets