Από την Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του Κ.Κ.Ε. γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων Περιφερειαρχών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποφασίστηκε υποψήφιος να είναι ο Ιωάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α., ο οποίος στις πρόσφατες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσων.

Ποιός είναι ο Ιωάννης Αγγέλου…

Γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1986 και αποστρατεύτηκε το 2007. Είναι κάτοχος τριών Μεταπτυχιακών τίτλων.
Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή και έχει εκδώσει βιβλίο με τίτλο «Διατύπωση Πολιτικής για το Ανθρώπινο Δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων». Έχει ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Βρετανικού Πανεπιστημίου «Nottingham Trent University» και Μεταπτυχιακού τίτλου (Μsc) του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών του Πανεπιστημίου Παρισίων (C.E.D.S.).
Με την αποστρατεία του ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο αποχώρησε, διαφωνώντας με την αντιλαϊκή πολιτική του το 2012. Από το 2018 συμπορεύεται με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Το 2019 ήταν υποψήφιος με το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, ενώ στις εκλογές του 2023 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Δωδεκανήσων.

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets