Εξαρθρώθηκε την Κυριακή (25/6) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου και του Αστυνομικού Σταθμού Νάουσας τριμελής συμμορία αλλοδαπών που διέπραττε κλοπές από ανυποψίαστους πολίτες.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν ένας άνδρας και δύο γυναίκες (ηλικίας 34, 42 και 48 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας, διάπραξης κλοπών και παράνομης εισόδου – διαμονής στη χώρα κατά περίπτωση.

Όπως διακριβώθηκε, από τη σκιαγράφηση του τρόπου δράσης τους (modus operandi), είχαν συστήσει συμμορία, μετακινούνταν μεταξύ νησιών που αποτελούν δημοφιλείς τουρισμούς προορισμούς, εντόπιζαν ανυποψίαστους πολίτες απ’ τους οποίους αφαιρούσαν προσωπικά αντικείμενα ενεργούσαν από κοινού με διαφορετικούς ρόλους και λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις, προκειμένου να διαφεύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους.

Στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε έπειτα από σχετικές καταγγελίες εξακριβώθηκε ότι, την 24 και 25 Ιουνίου 2023 οι δράστες αφαίρεσαν από δύο γυναίκες πορτοφόλι και τσάντα, αντίστοιχα, που περιείχαν χρήματα και τραπεζικές κάρτες. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης αρχικά εντοπίσθηκε επ’ αυτοφώρω ο 48χρονος τι στιγμή που προέβαινε σε αγορές προϊόντων χρησιμοποιώντας κλεμμένη τραπεζική κάρτα.

Ακολούθως, προσήχθησαν οι δύο γυναίκες οι οποίες είχαν μεταβεί στο λιμάνι της Παροικιάς με σκοπό τη διαφυγή τους από το νησί. Στην κατοχή τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, τα κλοπιμαία, αποσκευή (βαλίτσα) τρίτου προσώπου, καθώς και αντικείμενα η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets