Ραγδαίες και άμεσες είναι οι εξελίξεις στο τμήμα μπάσκετ του Α.Ο. Πάρου, καθώς -μετά την αποχώρηση του Θοδωρή Καζακίδη- η διοίκηση με συντονισμένες κινήσεις ήρθε σε συμφωνία με τον έμπειρο προπονητή Θοδωρή Παλαιοχωρίτη, ο οποίος ανακοινώθηκε και επίσημα.
Μάλιστα, η θετική απάντηση και η έλευση του Πειραιώτη κόουτς στην Πάρο μαρτυρά -κατά κάποιον τρόπο- και τις πρωταγωνιστικές βλέψεις που έχει για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο Α.Ο. Πάρου, τουλάχιστον σε επίπεδο ανδρών και εφήβων.
Ο Θοδωρής Παλαιοχωρίτης έχει μακρά προπονητική εμπειρία, με αρκετές καταγεγραμμένες επιτυχίες, έχοντας περάσει από πολλές ανδρικές (Λαύριο, Φάρος Κερατσινίου, Τρίτωνας, Γ.Σ. Περάματος, Σαρωνικός, Άγιοι Ανάργυροι, Κερατέα, Κούρος Αναβύσσου, Φοίνικας Καλλίπολης, Παντζιτζιφιακός, Νίκη Αμαρουσίου, Εθνικός Πειραιά), αλλά και γυναικείες ομάδες (Ιωνικός Νικαίας, Γ.Σ. Δραπετσώνας, Φάρος Κερατσινίου, Α.Ο. Πρωτέας, Ερμής Περάματος). Παράλληλα, επί σειρά ετών έχει διατελέσει και προπονητής των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της Ε.Ο.Κ. (σε ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ).

Δήλωση του Θ. Παλαιοχωρίτη:

Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση, μετά τη συμφωνία με τον Α.Ο. Πάρου, ο κόουτς Θοδωρής Παλαιοχωρίτης τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο. Πάρου B.C. και ιδιαίτερα τον κύριο Νίκο Σαρρή, όχι μόνο για την επιλογή του να ηγηθώ της ομάδας και να την οδηγήσω όσο πιο ψηλά γίνεται, αλλά και γιατί με έκανε να αισθάνομαι το νησί σαν το σπίτι μου. Αυτό πιστεύω είναι ότι καλύτερο όπλο μου δίνεται για να δουλέψω το αγωνιστικό κομμάτι. Γιατί οι ομάδες για να πετύχουν πρέπει πάνω από όλα να είναι η οικογένεια…».

Η ανακοίνωση του Α.Ο. Πάρου:

«Ο Α.Ο. Πάρου, με χαρά ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον καταξιωμένο προπονητή Καλαθοσφαίρισης κ. Παλαιοχωρίτη Θοδωρή για την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024.
Ο κ. Παλαιοχωρίτης είναι κάτοχος Α’ Κατηγορίας άδειας προπονητή με πολυετή πείρα στα γήπεδα, έχοντας καθίσει στους πάγκους αρκετών ομάδων της Αθήνας, όπως Λαύριο, Φάρος Κερατσινίου, Γ.Σ. Περάματος και άλλες, αναλαμβάνοντας τμήματα από Μίνι έως Αντρικά και Γυναικεία. Αξιοσημείωτες επιτυχίες του είναι η άνοδος της Γυναικείας ομάδας του Φάρου Κερατσινίου στην Α’ Εθνική Κατηγορία, όπως επίσης ότι στη θητεία του στην ομάδα του Γ.Σ. Περάματος κατόρθωσε σε 3 χρόνια να έχει ισάριθμες ανόδους Κατηγοριών.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι υπήρξε επί σειρά ετών Περιφερειακός Προπονητής της Ε.Ο.Κ. των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, όπως επίσης Υπεύθυνος Επιλογής Κοριτσιών και Αγοριών της Ομοσπονδίας στις ηλικίες αυτές, για να πλαισιώσουν τις Εθνικές ομάδες. Έχει προπονήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού μπάσκετ όπως ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Κώστας Καϊμακόγλου.
Το Δ.Σ. και σύσσωμη η οικογένεια του Α.Ο. Πάρου, καλωσορίζει τον κ. Παλαιοχωρίτη στο νησί μας και είμαστε βέβαιοι πως με την πολυετή εμπειρία του και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους προπονητές μας της Καλαθοσφαίρισης και τη Διοίκηση του Συλλόγου μας, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά του νησιού μας, μπασκετικές εμπειρίες που θα τους μείνουν αξέχαστες.
Καλώς όρισες κ. Παλαιοχωρίτη!».

bluestarferries

goldenstarferries