Σε μία φαντασμαγορική βραδιά, για την ολοκλήρωση της αθλητικής και εκπαιδευτικής σεζόν, η ακαδημία ποδοσφαίρου της Αλυκής πραγματοποίησε την καθιερωμένη γιορτή λήξης στο γήπεδό της.
Τα παιδιά όλων των ηλικιακών κατηγοριών, φορώντας την πορτοκαλί εμφάνιση της ομάδας, είχαν την ευκαιρία να κάνουν μία μικρή επίδειξη με μπάλα σ’ ένα σύντομο challenge, ενώ ακολούθως παρέλαβαν τα αναμνηστικά τους μετάλλια ως επιβράβευση για την προσπάθεια και την παρουσία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Στην εκδήλωση παρών ήσαν γονείς και φίλοι των μικρών αθλητών και αθλητριών, ενώ από την πλευρά του ο υπεύθυνος της ακαδημίας, Νίκος Ζουμής, βράβευσε δύο ανθρώπους. Τον Παύλο Χανιώτη, για την δωρεά του isobox που αποτελεί χώρο αποδυτηρίων και συζητήσεων, καθώς και τον Αντώνη Ραγκούση, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και υποστηρικτή της ακαδημίας.

Ν. Ζουμής: «Τα παιδιά να έρχονται στο γήπεδο με χαρά και να φεύγουν ακόμα πιο χαρούμενα»

Στο περιθώριο της γιορτής ο προπονητής, Νίκος Ζουμής -που ομολογουμένως κάνει εξαιρετική δουλειά- μίλησε στη «Φωνή της Πάρου» για τη λειτουργία και τους στόχους της ακαδημίας, απατώντας στις ακόλουθες ερωτήσεις:

Πόσα παιδιά αριθμεί η ακαδημία και τι αγωνιστικά τμήματα έχει;

Ν.Ζ.: «Η ακαδημία λειτουργεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς και φέτος αριθμούσε 65 παιδιά από 5 έως 15 ετών (δηλαδή Κ8, Κ10, Κ12 και Κ14). Επίσης, φέτος δημιουργήθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά στο χωριό και γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία απαρτίζεται ως επί το πλείστον από μαμάδες, με στόχο κυρίως τη διασκέδαση και την άθληση».

Πώς στηρίζεται η ομάδα και ποιές είναι οι δράσεις της ακαδημίας;

Ν.Ζ.: «Η ομάδα στηρίζεται οικονομικά από τις συνδρομές των παιδιών, αλλά και από την βοήθεια κάποιων επαγγελματιών που μας έχουν στηρίξει. Οι δράσεις της ακαδημίας μας δεν περιορίζονται μόνο στο ποδόσφαιρο, καθώς ανά διαστήματα ασχολούμαστε και με άλλες δραστηριότητες, όπως δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς παραλιών, εκπαιδευτικές εκδρομές, ποδηλατοβόλτες και περιπάτους, ενώ φυσικά δε λείπει και η διασκέδαση αφού με κάθε ευκαιρία οργανώνουμε θεματικά πάρτι (την περίοδο των Χριστουγέννων, τις Απόκριες, κλπ)».

Ποιός είναι ο στόχος και προτεραιότητες της ακαδημίας;

Ν.Ζ.: «Ο βασικός στόχος της ακαδημίας μας είναι τα παιδιά να έρχονται στο γήπεδο με χαρά και να φεύγουν ακόμα πιο χαρούμενα. Πρωτίστως επιδιώκουμε να γίνουν καλοί άνθρωποι, δίνοντας προτεραιότητα στο σεβασμό προς τους συμπαίκτες αλλά και τους αντιπάλους. Και έπειτα προσπαθούμε στο να βελτιώνονται διαρκώς και να γίνουν καλοί αθλητές. Θέλουμε τα παιδιά να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες και να δίνουν αγώνες, χωρίς να εστιάζουμε στο αν θα φέρνουν νίκες».

bluestarferries

goldenstarferries