Από Δευτέρα, σε κάποια κόμματα θα ξεκινήσει μια νέα πραγματικότητα με δομικά υλικά την ομφαλοσκόπηση, τη μιζέρια, τις εσωτερικές ισορροπίες, τις συμμαχίες, τα συναδελφικά μαχαιρώματα και τις ωφέλιμες αμφισβητήσεις των ηγετών των κομμάτων. Αναμενόμενα μετά από ήττα!

Από Δευτέρα, κάποιοι θα βγαίνουν στα παράθυρα και θα εξηγούν με απλά επιχειρήματα τα λάθη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος τους και θα διολισθαίνουν σε κρίσεις αυτολύπησης, σε αυτομαστιγώματα, σε δακρύβρεχτες εκκλήσεις, σε λαϊκισμό, σε συλλογική ενοχοποίηση. Λόγια του αέρα.

Από Δευτέρα, κάποιοι άλλοι δεν θα αναγνωρίσουν κανένα λάθος της πολιτικής τους, αν και θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο λάθος από μια πολιτική «αμαρτία» είναι η δημόσια υπεράσπιση της. Εθελοτυφλία.

Από Δευτέρα, η αβάσταχτη ελαφρότητα των ευρωεκλογών θα αποτελεί ένα παρελθόν και για λίγες μέρες τα αποτελέσματα θα αποτελούν πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων αλλά πολύ γρήγορα η ατζέντα θα αλλάξει. Έρχονται τα μπάνια του λαού!

Από Δευτέρα, σε πολιτικά κόμματα θα αναρτηθεί η γνωστή πινακίδα «Σε λίγες μέρες το κατάστημα θα λειτουργεί υπό νέα Διεύθυνση»! Νέος σερίφης στην πόλη.

Από Δευτέρα, θα γνωρίζουμε αν όσοι είχαν την τύχη να εκλεγούν στο Ευρωκοινοβούλιο, θα μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, με γνώση, εμπειρία και διάθεση να δουλέψουν και να μας εκπροσωπήσουν επάξια στις δύσκολες αποφάσεις για τη χώρα μας. Στο χέρι μας ήταν η ψήφος στους καλύτερους και όχι στους ψεκασμένους!

Από Δευτέρα, το πολιτικό προσωπικό θα κάνει «ταμείο» και οι πολίτες θα γνωρίζουμε αν είχαμε ανανέωση του πολιτικού προσωπικού στην Ευρώπη ή ανακύκλωση. Θα μάθουμε εμείς οι πολίτες ,για μια ακόμη φορά, αν ο μαγνήτης του life style, των τηλεστάρ και αθλητών πρώτευσε και πάλι. Ποντάρατε σωστά; 

Από Δευτέρα, οι πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν ότι σύμπασα η ανθρωπότητα οφείλει να είναι στρατευμένη στην εκτόξευση του μεγαλείου της δόξης τους. Το καλάμι στο parking!

Από Δευτέρα, θα επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά ότι η «έλλειψη εκτίμησης» προς το πολιτικό προσωπικό είναι η κυριότερη αιτία της αποχής από τις κάλπες. Και αυτό είναι το πιο «σπουδαίο»!

Από Δευτέρα, οι εκλογικές αναλύσεις και τα λόγια είναι περιττά! Ο γέγονεν, γέγονεν! Πάμε για άλλα, σε τρία χρόνια!

Θανάσης Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγος

bluestarferries

goldenstarferries