Ατζέντα εκδηλώσεων (28-30/6)

102
  • Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα, το Σωματείο Φίλων του Μουσείου Γλυπτικής «Ν. Περαντινός» σας προσκαλεί στην έκθεση έργων που δημιουργήθηκαν στα μαθήματα γλυπτικής της φετινής περιόδου (Οκτωβρίου 2023-Ιουνίου 2024), στο φιλόξενο χώρο του γλύπτη στο Παγκράτι. Στην έκθεση θα συμμετάσχουν με έργα τους και παλαιότεροι μαθητές που δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τον πρόσφατο κύκλο μαθημάτων.
  • Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο Λευκών, το Θέατρο Σκιών του Ανάργυρου Αθανασίου θα παρουσιάσει τον Καραγκιόζη σε νέες ξεκαρδιστικές ιστορίες ως παγωτατζής. Το εισιτήριο κοστίζει 7 ευρώ (γενική είσοδος) και την παράσταση μπορούν να την παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι.
  • Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καμαρών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμαρών διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι προς τιμήν της εορτής Πέτρου, Παύλου & Αγίων Αποστόλων. Η τιμή εισόδου είναι 15 ευρώ και περιλαμβάνει εδέσματα, κρασί και σούμα. Παράλληλα θα υπάρχει και λαχειοφόρος αγορά.
  • Το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα Δημητρακόπουλου στην Παροικιά, το 10ο Διεθνές Θερινό Σχολείο για την «Εμπλοκή των Τοπικών Κοινοτήτων στην Πολιτιστική Κληρονομιά» σας καλεί στην παρουσίαση του έργου του. Το θερινό σχολείο διοργανώνεται από τον οργανισμό «HERITAGE», σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πάρου και την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας «Αι Μνήμαι», με την υποστήριξη του Δήμου Πάρου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
  • Την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 8.00 το βράδυ, στην κατοικία της κυρά-Μοσχούς και του καπετάν Κωνσταντή Σκανδάλη στην Αλυκή, το βιβλιοπωλείο «Αναγέννηση» και το Κέντρο Φιλοξενίας Καλλιτεχνών Κυκλάδων (Cycladic Arts) θα παρουσιάσουν τα βιβλία του κ. Δημήτρη Καλανδράνη. Η παρουσίαση των βιβλίων θα γίνει από την Μαρία Αρκουλή, τον Αριστείδη Βαρριά, την Άννα Κάγκανη και την Μοσχούλα Κοντόσταυλου, ενώ η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για όλους.
  • Την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ, παραμονή των Αγίων Αναργύρων στα Μάρμαρα, στο προαύλιο του Γυμνασίου Αρχιλόχου, ο Σύλλογος Μώλου-Τσουκαλιάς-Γλυφάδων «Πρόοδος-Ανάπτυξη» διοργανώνει νησιώτικο γλέντι, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων ώστε να καλυφθούν ανάγκες του Γυμνασίου Αρχιλόχου και του ενοριακού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η τιμή εισόδου με φαγητό είναι 15 ευρώ, ενώ θα υπάρχει και λαχειοφόρος αγορά με διάφορα δώρα.
bluestarferries

goldenstarferries