Με καρδιά «χιλίων λεόντων» η νεανική ομάδα του Α.Ο. Πάρου πέτυχε μία σπουδαία βαθμολογική νίκη -για το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας- απέναντι στον πρωτοπόρο Α.Π.Σ. Κύθνου με σκορ 2-1, έπειτα από ανατροπή και μ’ εκπληκτικό γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.
Το «συγκρότημα» του Δημήτρη Τριανταφυλλάκου ξεκίνησε μουδιασμένα το παιχνίδι και μόλις στο 4’ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (0-1) με πλασέ του Αθ. Μαρτίνου, έπειτα από λάθος στη μεσαία γραμμή και κάθετη πάσα του Φιλιππαίου. Η εξέλιξη αυτή επηρέασε τον Α.Ο.Π., που έχασε την υπομονή και το καθαρό μυαλό του. Στο 7’ προσπάθησε να απαντήσει με σουτ του Δαφερέρα, που κόντραρε στον Μπακογιάννη και έφυγε κόρνερ, ωστόσο στο α’ μέρος αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο απέναντι στην καλοστημένη ομάδα της Κύθνου που είχε τις προϋποθέσεις να φτάσει και δεύτερο τέρμα.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης και μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Γράψα ν’ αστοχεί από τη μικρή περιοχή. Κάπου εκεί ο Α.Ο.Π. σα να πάτησε έναν… διακόπτη μεταμορφώθηκε αγωνιστικά και επέβαλε τον δικό του ρυθμό, φθάνοντας στην ισοφάριση (1-1) στο 60’ με γκολ του Αλιφιέρη που πήρε το «ριμπάουντ» από ωραία προσπάθεια και σουτ του Φ. Πούλιου που πρώτα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Το γκολ αναπτέρωσε το ηθικό της Παριανής ομάδας, που είχε ευκαιρίες με τους Αλιφιέρη και Δαφερέρα οι οποίες βρήκαν σε ετοιμότητα τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Τελικά η «λύτρωση» για τον Α.Ο. Πάρου και το νικητήριο γκολ (2-1) ήρθε στο 93’ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Δαφερέρα από την αριστερή πλευρά, με την μπάλα να καταλήγει με σταδιακό κατέβασμα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας.
Α.Ο. Πάρου: (Τριανταφυλλάκος), Αντ. Νικολάου, Μαραγκουδάκης, Κρίσπης, Αποστολόπουλος, Κουρμούκης, Ζέλα (75’ Αρκουλής), Δαφερέρας, Φ. Πούλιος, Παπαθεοδώρου (62’ Παντελαίος), Μουρλάς, Αλιφιέρης (89’ Ρούσσος).
Α.Π.Σ. Κύθνου: (Λυριτζής), Αλ. Βλαστάρης, Μπακογιάννης, Γαρδεράκης, Χ. Βλαστάρης (80’ Παπαμακάριος), Φ. Ψαρράς, Ηλιού, Δανιήλ (81’ Αλαφούζος), Φιλιππαίος, Γράψας, Δ. Ψαρράς (64’ Γονίδης), Αθ. Μαρτίνος (64’ Π. Λαρεντζάκης).

Επέστρεψε ο Στέλιος Αρκουλής
Στην ομάδα του Α.Ο. Πάρου επέστρεψε ο Στέλιος Αρκουλής, στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, για να κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο έμπειρος επιθετικός -που στο ξεκίνημα της σεζόν συμμετείχε με την Α.Ε. Πάρου στην Α’ Κατηγορία- φόρεσε ξανά τα «κυανόλευκα» στο ματς με τον Α.Π.Σ. Κύθνου, μπαίνοντας αλλαγή στο 75’ και φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:
Α.Ο. Πάρου-Α.Π.Σ. Κύθνου 2-1
Πανσιφναϊκός-Α.Ο. Σερίφου 2-0
Ρεπό: Παμμηλιακός

Η βαθμολογία:
1. Α.Π.Σ. Κύθνου       10 β.    (5 αγώνες)
2. Α.Ο. Πάρου             8 β.     (5 αγώνες)
3. Πανσιφναϊκός          4 β.     (3 αγώνες)
4. Παμμηλιακός          3 β.     (5 αγώνες)
5. Α.Ο. Σερίφου          1 β.     (2 αγώνες)

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets