Με την δέσμευση ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι αρωγός στη δημοτική αρχή Πάρου για να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του νέου κλειστού γηπέδου μπάσκετ στο Ζευλάκι, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος για την Π.Ε. Πάρου, Βαζαίος Πετρόπουλος, έθεσε τις προτεραιότητες για την επόμενη μέρα στον τομέα του αθλητισμού, σε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη.

«Ο αθλητισμός από την εποχή της αρχαιότητας είναι σωματική και ψυχική υγεία. Ακόμα, ψυχαγωγία και επαγγελματική ενασχόληση. Πάνω απ‘ όλα όμως είναι ένας συνδετικός ιστός με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βαζαίος Πετρόπουλος, δίνοντας το στίγμα ότι στόχος του είναι αφενός η διασφάλιση της ουσιαστικής πρόσβασης όλων των πολιτών -μικρών και μεγάλων- στον αθλητισμό και αφετέρου η αναβάθμιση και συντήρηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων σε Πάρο και Αντίπαρο.

Ο κ. Βαζαίος Πετρόπουλος αναφέρθηκε για το κλειστό γήπεδο στο Ζευλάκι, όπου σημειωτέον ο ίδιος προσφέρθηκε να συνδράμει στην όλη διαδικασία της μελέτης – αδειοδότησης αφιλοκερδώς, στην αναβάθμιση και την φύλαξη όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Αναλυτικά:

Δέσμευση για το κλειστό στο Ζευλάκι…

«Ξεκίνησα τον σχεδιασμό μετά από συζήτηση που είχα κάνει με τον τότε πρόεδρο του Α.Ο. Πάρου, Αντώνη Λάμπρου, και με καλή συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του δήμου για να προχωρήσουμε τη μελέτη του έργου. Εννοείται ήμουν θετικός και υπέρμαχος από την πρώτη στιγμή για το έργο και δέχθηκα μετά χαράς και χωρίς χρήματα να κάνω ότι απαιτούνταν. Η άδεια έχει βγει εδώ κι ενάμιση χρόνο, ο δήμος Πάρου είναι σε διαδικασίες για να βρει χρηματοδότηση από την κυβέρνηση και σε αυτό δεσμεύομαι να βοηθήσω κι εγώ με κάθε τρόπο. Το έργο αυτό έχει καθυστερήσει και πρέπει να μπει σε πρώτο πλάνο. Αρωγός σε αυτό θα είναι και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία έχει αποδείξει άλλωστε ότι είναι ουσιαστικά κοντά στον αθλητισμό. Τη δέσμευση αυτή πήρα και από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη, σε συνάντηση που είχαμε στο γραφείο του στη Σύρο».

Αναβάθμιση σε όλες τις εγκαταστάσεις…

«Εννοείτε πως με την ίδια θέρμη που θέλω να ολοκληρωθεί το κλειστό γήπεδο μπάσκετ, θα επιδιώξω όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις να αναβαθμιστούν. Ξεκινώντας από το γήπεδο της Παροικιάς, που χρήζει άμεσης συντήρησης σε όλους τους χώρους, ενώ και η αλλαγή του ταρτάν του στίβου είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Στο γήπεδο της Μάρπησσας ήδη γίνονται εργασίες αλλαγής του τάπητα και το ηλεκτροφωτισμού, στο γήπεδο των Μαρμάρων επιβάλλεται να μπει ηλεκτροφωτισμός, στα γήπεδα της Αλυκής η κατάσταση είναι τραγική και χρειάζεται πολλές εργασίες, ενώ και στην Αντίπαρο στόχος είναι η επέκταση του γηπέδου σε 11x11 και η δημιουργία αποδυτηρίων, ώστε να είναι λειτουργικό για όλα τα ηλικιακά τμήματα».

Φύλαξη και καλλωπισμός γηπέδων…

«Και μιας και μιλάμε για τα γήπεδα, θεωρώ πολύ σημαντικό δύο ακόμα πράγματα: Πρώτον να υπάρχουν σε όλες τις εγκαταστάσεις φύλακες -είτε σαν υπάλληλοι του δήμου, είτε μέσω σύμβασης με κάποια εταιρεία security– ώστε να συντηρούνται και να διασφαλίζονται. Δεν είναι ωραία εικόνα τα γήπεδα να είναι “ξέφραγα αμπέλια” με ότι συνέπειες μπορεί αυτό να έχει. Επίσης χρειάζεται καλλωπισμός στους περιβάλλοντες χώρους και φυσικά να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο λειτουργικοί οι χώροι των αποδυτηρίων, αλλά και οι κοινόχρηστοι (κερκίδες, τουαλέτες, κλπ.)».

Έμφαση στον αθλητικό τουρισμό…

«Τέλος, θέλω να θίξω ένα ακόμη ζήτημα, το οποίο πιστεύω ότι τα νησιά μας μπορούν να ανταποκριθούν και να έχουν παράλληλα οφέλη. Αυτό είναι ο αθλητικός τουρισμός, που διανθίζει σιγά – σιγά και σε άλλα νησιά της χώρας μας και που συνδυάζει πολλά πράγματα. Επιγραμματικά, μπορούμε να χωρίσουμε τον αθλητικό τουρισμό σε τρεις κατηγορίες. Την παρακολούθηση κάποιου αθλητικού γεγονότος, την επίσκεψη σε κάποιο αθλητικό θέαμα και φυσικά την ενεργητική συμμετοχή. Πιστεύω ότι νησιά όπως η Πάρος και η Αντίπαρος, έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στους επισκέπτες συνδυαστικά και διακοπές και αθλητικές δραστηριότητες (π.χ. τουρνουά beach volley, μπάσκετ 3on3, ναυταθλητισμός, τένις, κλπ.)».

bluestarferries

goldenstarferries