Λίγο πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και με βάση το ρεπορτάζ, αλλά και όλα όσα έχουν διαρρεύσει από το… κύμα μετρήσεων των exit polls, φαίνεται ότι η αποψινή βραδιά θα εξελιχθεί σε «θρίλερ» αναφορικά με τα κόμματα που είναι στο όριο του για να εισέλθουν στη νέα Βουλή, με την εκπροσώπηση να εκτιμάται από 6 έως 8 κόμματα!

Ειδικότερα, πέραν του μεγάλου προβαδίσματος (με τάσεις αυτοδυναμίας) που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, ενδιαφέρον θα έχει το ποσοστό που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Από εκεί και μετά το Κ.Κ.Ε. θα έχει ενισχυμένη εκπροσώπηση στην επόμενη Βουλή και ακολούθως θα γίνει μεγάλη «μάχη». Η Ελληνική Λύση δείχνει να αντέχει εκλογικά και τους πρωτοεμφανιζόμενους Σπαρτιάτες (με ανοδική τάση) να είναι στο… κατώφλι της Βουλής. Ακόμα, η Πλεύση Ελευθερίας (με φθίνουσα τάση) και η Νίκη παλεύουν για να ξεπεράσουν το 3 %, ενώ σε δύσκολη θέση είναι το ΜέΡΑ25.

Μόλις οι κάλπες των εκλογών κλείσουν στις 19:00, τα τηλεοπτικά κανάλια θα μεταδώσουν ταυτόχρονα τι έβγαλαν οι κάλπες των exit polls, που διεξάγεται από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων (ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO).

Τέλος, σημειώνεται ότι το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί περίπου στις 20:30. Ωστόσο, εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα θα έχουμε αρκετή ώρα μετά, καθώς θα ενσωματώνονται τα επίσημα αποτελέσματα στη βάση δεδομένων της Singular Logic, ενώ η «μάχη» για το πόσα και ποιά κόμματα θα μπουν στη Βουλή, ίσως κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

bluestarferries

goldenstarferries