Με κεντρικό σύνθημα: «Κέντρο μας η πρόληψη», το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Θησέας Κυκλάδων» θα συμμετέχει την προσεχή Τετάρτη (19/6) στην ανοιχτή εκδήλωση προάσπισης της πρόληψης, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, μέσω της προβολής της 30ετούς δράσης των φορέων πρόληψης στην Ελλάδα και διαμαρτυρίας για το επικείμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που βάζει σε κίνδυνο την ύπαρξη και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Η σχεδιαζόμενη κατάργησή τους, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις, στερώντας από τους πολίτες -και ιδιαίτερα στους νέους- την πρόσβαση σε υπηρεσίες, που λειτουργούν προστατευτικά στην εξάπλωση της εξάρτησης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση, διεκδικείται απ’ όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς θεσμούς:
1. Να μην προχωρήσουν στην κατάθεση του εν λόγω νομοσχεδίου.
2. Να προσκαλέσουν κάθε εμπλεκόμενη επιστημονική κοινότητα σε έναν ανοιχτό και ισότιμο διάλογο, στον οποίο η επιστήμη και η κοινωνία θα έχει τον κύριο λόγο για το είδος της προσέγγισης που μπορεί να υπηρετήσει ένας κρατικός σχεδιασμός, στην κατεύθυνση της πρόληψης των εξαρτήσεων.
3. Διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των φορέων πρόληψης και αντιμετώπισης της εξάρτησης.

Σημειώνεται ότι, ο «Θησέας Κυκλάδων», είναι ο μόνος φορέας ψυχικής υγείας με έδρες σε τρία από τα νησιά των Κυκλάδων και σταθερή παρουσία σε όλες τις Κυκλάδες από το 1998, με σημαντική προσφορά και στο νησί της Πάρου. Εργαζόμενοι του φορέα θα βρίσκονται εκεί και καλούνται όλοι οι συμπολίτες που βρίσκονται στην Αθήνα, να δυναμώσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

bluestarferries

goldenstarferries