Ένα βήμα τη φορά αλλά μεγάλο! Η χώρα μας δεν μπορεί να ανέχεται να συνεχίζεται η θητεία των μικρών βημάτων, στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Η ώρα είναι τώρα, η ώρα να στείλουμε τους καλύτερους για να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα μας στην Ευρώπη. Ίσως να είμαστε και αναγκαίοι στην Ευρώπη, με τις προτάσεις και τις λύσεις που θα κομίσουμε, στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο της. Αρκεί να στείλουμε τους καλύτερους. Και είναι στο χέρι μας, στην κυριολεξία.

Ευρωβουλευτές με παιδεία, τεχνοκράτες με νέες σύγχρονες ιδέες, πετυχημένοι, επαγγελματίες, καταξιωμένες γυναίκες, με στόχο να αλλάξουν την άποψη της πολιτικής ως επάγγελμα, σύμφωνα με τον Μαξ Βέμπερ.

Θα πρέπει η πολιτική να είναι το ύψιστο λειτούργημα των πολιτικών, με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών, αφήνοντας παράλληλα πλούσια κληρονομιά σε ιδέες και έργα!

Η ώρα είναι τώρα, να επιλέξουμε φυσικά με κομματικά κριτήρια, αλλά τους καλύτερους από το ψηφοδέλτιο της αρεσκείας μας. Διαφορετικά θα πέσουμε για άλλη μια φορά από τα σύννεφα, επιλέγοντας ακατάλληλους να μας εκπροσωπήσουν και να σκύψουν πάνω από προβλήματα και να προτείνουν λύσεις χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό τους κόστος.

Στη χώρα μας όπου από εκλογές σε εκλογές, είτε εθνικές είτε για την ευρωβουλή, σε μεγάλο ποσοστό ανακυκλώνονται τα ίδια πρόσωπα, που προέρχονται κατά κύριο λόγο από κομματικές οργανώσεις, κληρονόμους πολιτικών τζακιών και δυναστειών, «κολλητών» πρωτοκλασάτων πολιτικών και ρουσφετολογικών μικροσυμβιβασμών και υπόγειων συναλλαγών, με αποτέλεσμα η κρίση του πολιτικού συστήματος να διαιωνίζεται.

Η ώρα είναι τώρα, να αναδειχθούν με την ψήφο μας νέα πρόσωπα και ιδίως γυναίκες που θα φέρουν ένα διαφορετικό ήθος και κύρος στον θεσμό του Ευρωβουλευτή, έχοντας θέληση και δυνατότητα να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην επίλυση των ευρωπαϊκών προβλημάτων που είναι και δικά μας όπως το μεταναστευτικό, το αγροτικό, την ακρίβεια, τα γεωπολιτικά θέματα.

Η ώρα είναι τώρα, για την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας στην Ευρωβουλή και όχι ανακύκλωση. Υπάρχουν σε όλα τα ψηφοδέλτια των πολιτικών μας κομμάτων, ικανότατοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές. 

Τολμήστε να τους «σταυρώσετε»!

Θανάσης Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγος

bluestarferries

goldenstarferries