Ξεκίνησε από την Δευτέρα (31/7) η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) για το έτος κατάρτισης 2023-2024. Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης επιλογής έχουν οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς ηλικιακό όριο, μέχρι και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 15:00.

Τη νέα εκπαιδευτική περίοδο θα λειτουργήσουν 9 νέες ειδικότητες στο Δ.Ι.Ε.Κ. Σύρου, εκ των οποίων οι 2 θα πραγματοποιηθούν στο νέο τμήμα της Πάρου. Πρόκειται για τις ειδικότητες «Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας» και «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)».

Σημειώνεται ότι, για τους επιτυχόντες στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο, έχει εκδοθεί ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την περίοδο ηλεκτρονικής εγγραφής τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ε. Β’ κύκλου και Τ.Ε.Λ. μπορούν να εγγραφούν στο Γ’ εξάμηνο φοίτησης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν. Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία εγγραφής δεν γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά με υποβολή αίτησης των ενδιαφερομένων στα Ι.Ε.Κ. ενδιαφέροντός τους, στα οποία λειτουργεί Γ’ εξάμηνο στις εν λόγω ειδικότητες, από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου 2023. Σχετικές οδηγίες για τους ενδιαφερόμενους παρέχονται στην αρχική σελίδα του Πληροφοριακού Συστήματος στον σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr. Επίσης, για διευκρινίσεις και πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία της εγγραφής, οι  ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Δ.Ι.Ε.Κ. Σύρου (τηλ.: 22810 81090 & 22810 79162, email: grammateia@iek-syrou.kyk.sch.gr) από τις 16 Αυγούστου κι έπειτα.

bluestarferries

goldenstarferries