Ο συνδυασμός «Πάρος, Επιμένουμε στην Πράξη» με ανακοίνωσή του απαντάει στο δελτίο Τύπου της «Κίνησης Πολιτών» για τις παραλίες και για όσα ειπώθηκαν για τον δήμαρχο…

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Με έκπληξη διαβάσαμε την τελευταία ανακοίνωση της «Κίνησης Πολιτών». Οι συντάκτες της -προφανώς ΟΧΙ οι πολίτες που ενδιαφέρονται πραγματικά για τις παραλίες του νησιού μας- επιτίθενται στον Δήμαρχο, με ανυπόστατες κατηγορίες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
Γνωρίζουν ότι ο Νόμος δεν δίνει ουσιαστικές αρμοδιότητες στους Δήμους σε σχέση με τις παραλίες, που ανήκουν στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, αλλά ισχυρίζονται ψευδώς το αντίθετο.
Γνωρίζουν ότι η Δημοτική Αρχή και το 2022 και το 2023, προχώρησε σε δεκάδες αυτοψίες, αλλά το κρύβουν. Συγκεκριμένα, διενέργησε 46 αυτοψίες το 2022 και 35 αυτοψίες μέχρι σήμερα.
Γνωρίζουν ότι τα πορίσματα των αυτοψιών κοινοποιήθηκαν στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, την Αστυνομία και τις Εισαγγελικές Αρχές και προκάλεσαν την αντίδρασή τους, αλλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν.
Γνωρίζουν την καταγγελία του Δημάρχου στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, αλλά θέλουν να την ξεχνούν.
Η Δημοτική μας Παράταξη είναι σαφής:
Είμαστε μαζί με τους πολίτες στη διεκδίκηση της νομιμότητας σε σχέση με τις παραλίες μας, ξεπερνώντας τις προφανείς σκοπιμότητες κάποιων που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τις αγωνίες τους για να υπηρετήσουν προσωπικές, αντιπολιτευτικές ατζέντες.
Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, η λύση στο πρόβλημα, σε αντίθεση με τους συντάκτες της ανακοίνωσης, που φαίνεται να ενδιαφέρονται να μηδενίσουν τη συμβολή της Δημοτικής Αρχής στην επίτευξη της λύσης.
Λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Καταγγέλλουμε όσους παρανομούν, χωρίς αφοριστικές αναφορές που πλήττουν την εικόνα του νησιού μας.
Συνεχίζουμε να κάνουμε όλα όσα ο Νόμος μας επιτρέπει για να προστατεύσουμε τη νομιμότητα και ταυτοχρόνως διεκδικούμε να περάσουν οι αρμοδιότητες ελέγχου στους Δήμους, όπως έχουμε προτείνει από το Νοέμβριο του 2022.
Με τους πολίτες δεν είναι κάποιοι που θυμήθηκαν τις παραλίες ως αντιπολιτευτική σημαία ευκαιρίας, τη χρονιά των εκλογών.
Με τους πολίτες είμαστε εμείς, που χρόνια τώρα παλεύουμε, έστω και χωρίς αρμοδιότητες, για να κάνουμε όλα όσα πρέπει για την τήρηση της νομιμότητας στις παραλίες και σε ολόκληρο το νησί μας.

bluestarferries

goldenstarferries