Κατά τη διάρκεια του σημερινού προγραμματισμένου ενδοκυκλαδικού δρομολογίου για Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο και Μήλο, το πλοίο «Sporades Star» προσέκρουσε σε ύφαλο περίπου 3 ναυτικά μίλια νοτίως του λιμένα της Ερμούπολης Σύρου. Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στον λιμένα και αποβίβασε με ασφάλεια 90 επιβάτες, 22 οχήματα και 7 δίκυκλα. Οι επιβάτες προωθήθηκαν στο προορισμό τους, με μέριμνα της εταιρείας.

Κατόπιν επιθεώρησης από επαγγελματία δύτη στα ύφαλα του πλοίου, διαπιστώθηκε ρήγμα κατά το διάμηκες της δεξιάς πλευράς όπου σημειώθηκε εισροή υδάτων η οποία και αντιμετωπίστηκε, ενώ πραγματοποιήθηκε και απάντληση υδάτων με χρήση αντλιών του πλοίου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σύρου. Από το συμβάν δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ τοποθετήθηκαν προληπτικά πλωτά φράγματα και υλικά μέσα απορρύπανσης από τον οικείο φορέα διαχείρισης.

Τέλος, αναφέρεται ότι από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο Πλοίαρχος για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 225 Κ.Δ.Ν.Δ. (Παράβαση κανονισμού προς αποφυγή συγκρούσεων) και 291 του Π.Κ. (Επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία).

bluestarferries

goldenstarferries