Στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου εισέρχεται η χώρα και η δύναμη του εκλογικού σώματος καλείται να εκλέξει τα κόμματα που θα εισέλθουν στη νέα Βουλή, με τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου ν’ ανήκουν στην ιστορία και τις κάλπες να είναι άδειες.
Για την προσεχή εκλογική διαδικασία κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο δήλωση συμμετοχής συνολικά 44 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι, ωστόσο «κόπηκαν» 12 κι έτσι με την απόφαση της Α1 Ολομέλειας του Πολιτικού Τμήματος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα συμμετέχουν 26 κόμματα, 4 συνασπισμοί κομμάτων και 2 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι.
Τα ψηφοδέλτια δεν θα είναι τα ίδια με αυτά της 21ης Μαΐου, καθώς επειδή αυτές οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με λίστα, τα ονόματα των βουλευτών δεν θα είναι με αλφαβητική σειρά, αφού εκλέγονται βάσει της σειράς κατάταξης τους στο ψηφοδέλτιο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται σταυροδοσία και για τον λόγο αυτό στα παραβάν δεν θα υπάρχουν στυλό.
Εκτός από τα ψηφοδέλτια, οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής διαφοροποιούνται και στο εκλογικό σύστημα, καθώς αντί της απλής αναλογικής του Μαΐου, θα ισχύσει η ενισχυμένη αναλογική που δίνει στο πρώτο κόμμα κλιμακωτό μπόνους έως 50 έδρες.

Σε ότι αφορά την εκλογική Περιφέρεια Πάρου δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις, με τα εκλογικά τμήματα είναι εκ νέου 30 (27 στην Πάρο και 3 στην Αντίπαρο), και τους εγγεγραμμένους εκλογείς 14.673 (13.428 στην Πάρο και 1.245 στην Αντίπαρο). Αναλυτικά:
Εκλογικά Τμήματα 191-193: Δημοτικό Σχολείο Αντιπάρου.
Εκλογικά Τμήματα 194-195: Δημοτικό Σχολείο Αγκαιριάς.
Εκλογικά Τμήματα 196-197: Γυμνάσιο Αρχιλόχου.
Εκλογικά Τμήματα 198: Δημοτικό Σχολείο Κώστου.
Εκλογικά Τμήματα 199-200: Δημοτικό Σχολείο Λευκών.
Εκλογικά Τμήματα 201-203: Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου – Μάρπησσας.
Εκλογικά Τμήματα 204-209: Δημοτικό Σχολείο Νάουσας.
Εκλογικά Τμήματα 210-220: Γυμνάσιο Πάρου.

Σημειώνεται ότι και σε αυτή την εκλογική διαδικασία θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε μέσω της ιστοσελίδας μας, www.fonitisparou.gr, με ρεπορτάζ, φωτογραφίες και ροή αποτελεσμάτων.

bluestarferries

goldenstarferries