Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν, το απόγευμα της Τρίτης (12/9) στο δημαρχείο Πάρου, οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Αγγέλου για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και Κώστας Ροκονίδας για τον Δήμο Πάρου, ενόψει των εκλογών.
Παρών στη συνέντευξη Τύπου -μεταξύ άλλων- ήταν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι για την Π.Ε. Πάρου, Γιώργος Αντωνίου και Ηλέκτρα Ροκονίδα, ο δημοτικός σύμβουλος Πάρου Νίκος Τσιγώνιας και ο πρόεδρος της Κοινότητας Πάρου, Μιχάλης Ρουμπάνος.

Γιάννης Αγγέλου: «Στις 8 Οκτώβρη δυναμώνουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση»

«Στις 8 Οκτώβρη έχουμε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για τις περιφέρειες και για τους δήμους, που ουσιαστικά αποτελούν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης αφού καλούνται να υλοποιήσουν όλες τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης. Συνεπώς είναι σημαντικό να ενισχυθεί η Λαϊκή Συσπείρωση, ώστε η φωνή του λαού να ακουστεί δυνατά και να περιοριστεί αυτό που γίνεται σήμερα και είναι ένα σπιράλ που πάει τις ζωές μας διαρκώς προς τα κάτω. Αυτή τη περίοδο έχετε δει πολλές παρατάξεις που παίρνουν τον τίτλο του ανεξάρτητου και θέλω να αναρωτηθείτε πόσο ανεξάρτητοι είναι όλοι αυτοί οι οποίοι με μεγάλη ευκολία αλλάζουν σαν τα πουκάμισα τις παρατάξεις, όπως είδαμε και στις εθνικές εκλογές να πηγαίνουν από κόμμα σε κόμμα. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά εξυπηρετούν αμιγώς τα ίδια συμφέροντα. Καλούμε λοιπόν τον λαό να αναδείξει σε μεγαλύτερη δύναμη τη Λαϊκή Συσπείρωση για να ακουστεί η φωνή του. Μοντέλο και παράδειγμα υπάρχει. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η δύναμη που μάχεται για τα λαϊκά συμφέροντα. Η δύναμη που εκφράζει τη λαϊκή αντιπολίτευση στα νησιά μας για τα θέματα της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, για το νερό, την ενέργεια, την καθαριότητα, τις ασφαλείς και φθηνές μεταφορές, τα έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Αγγέλου.

Κώστας Ροκονίδας: «Διεκδικούμε την εκλογή μας στον δήμο Πάρου»

«Η Λαϊκή Συσπείρωση είτε στον δήμο, είτε στην περιφέρεια, αντιπαλεύει μια συγκεκριμένη πολιτική, αυτή της κεντρικής εξουσίας, η οποία είναι συμφωνημένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και διαχέεται μέσω των περιφερειακών και δημοτικών αρχών στις τοπικές κοινωνίες. Πλέον δεν μιλάμε για τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά για τοπική διοίκηση, διότι τα χαρακτηριστικά που υπήρχαν πριν από 30 χρόνια σε αυτούς τους θεσμούς, όπου η κάθε νομαρχία, δήμος ή κοινότητα είχε τη δυνατότητα ν’ αποφασίζει για τα του οίκου της, σήμερα αυτό δεν ισχύουν. Επομένως υπάρχει ένα νήμα που συνδέει την κεντρική εξουσία με την περιφερειακή και τη δημοτική διοίκηση. Άρα, είτε από θέση αντιπολίτευσης, είτε από θέση δημοτικής αρχής, αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι πως θα αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική, η οποία δεν εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα. Και η προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων είναι το σημαντικότερο για τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης, είτε στις περιφέρειες, είτε στους δήμους. Και βέβαια σε αυτές τις εκλογές διεκδικούμε την όσο τη δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά στον δήμο Πάρου τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν διεκδικούμε απλώς την ενίσχυσή μας, αλλά την εκλογή μας και αυτό θα το παλέψουμε μέχρι τις 8 Οκτώβρη. Έχουμε καταρτίσει ένα ψηφοδέλτιο, το οποίο αναγνωρίζεται είτε από φίλους, είτε εχθρούς και έχει την ικανότητα, την γνώση και την αγωνιστικότητα να διοικήσει τον δήμου Πάρου. Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει όραμα και μπορεί να αλλάξει ρότα στο νησί και αυτό είναι στο χέρι του παριανού λαού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Πάρου, Κώστας Ροκονίδας.


«Χτυπήματα κάτω από τη μέση» και ξεκάθαρη απάντηση Ροκονίδα

Η προεκλογική περίοδος κορυφώνεται και το τελευταίο χρονικό διάστημα «ακούγονται» διάφορα στην Πάρο για ζητήματα υγείας του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, Κώστα Ροκονίδα. Με αφορμή αυτών και στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, η «Φωνή της Πάρου» ρώτησε τον κ. Ροκονίδα: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα ακούγεται -ή τουλάχιστον μπορεί κάποιοι να θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα γύρω από αυτό- ότι καλός και άξιος είναι ο Ροκονίδας για τη θέση του δημάρχου, ωστόσο μπορεί ν’ ανταποκριθεί στα καθήκοντά του εφόσον εκλεγεί, γιατί αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας;».
Η απάντηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους, ήταν ξεκάθαρη και είχε ως εξής: «Αν η ερώτηση προέρχεται από φίλους τους καθησυχάζω και τους λέω ότι τα ζητήματα της υγείας μου είναι ελεγχόμενα και όχι απλά μπορώ ν’ ανταποκριθώ, αλλά θα είμαι μαζί τους πολλά χρόνια. Αν η ερώτηση προέρχεται από αντιπάλους, τότε θα τους πω ότι έχουν πέσει πολύ χαμηλά και φθάνουν σε όρια ανηθικότητας, εάν τελικά έχουν αποφασίσει την πολιτική αντιπαράθεση με αυτού του είδους την επιχειρηματολογία. Αλλά αυτούς δεν τους καθησυχάζω. Αυτοί πρέπει ν’ ανησυχούν, ακριβώς γιατί είμαι αποφασισμένος να τους ταλαιπωρήσω πάρα πολλά χρόνια».

bluestarferries

goldenstarferries