Με βασικό αίτημα να αλλάξει η νομοθεσία και να δοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση η δυνατότητα διαχείρισης και ο έλεγχος των παραλίων, το κίνημα πολιτών Πάρου για ελεύθερες παραλίες, χθες Κυριακή (30/7), με μαζικότερη συμμετοχή των Παριανών πολιτών διαδήλωσαν στις παραλίες «Κριός» και «Μαρτσέλο» στην Παροικιά, κατά της ασυδοσίας των ομπρελοκαθισμάτων και κατά της κατάληψης των παραλιών χωρίς άδεια.

Στη διαδήλωση ήταν παρόντες ο έπαρχος Π.Ε. Πάρου και υποψήφιος δήμαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου και επίσης υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Ροκονίδας, ο πρώην δήμαρχος, Κώστας Αργουζής, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και εκατοντάδες πολίτες.

Η επόμενη δράση του κινήματος των πολιτών -σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους- είναι μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους» και πορεία στην παραλιακή της Παροικιάς.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου ζητά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να συζητηθεί το θέμα της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες του νησιού.

bluestarferries

goldenstarferries