Τη λήξη των συμβάσεων χιλιάδων συμβασιούχων του ΕΟΔΥ επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ, απαιτώντας από τη διοίκηση του Οργανισμού αλλά και την κυβέρνηση να πάρουν μέτρα ώστε να μη βρεθούν άνεργοι και να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Συγκεκριμένα, στις 31 Αυγούστου λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Philos» και στις 30 Νοεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις στο πρόγραμμα των Κινητών Μονάδων Υγείας και προς το παρόν, επισημαίνει το Σωματείο, οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο πλήρες σκοτάδι για το «τι μέλλει γενέσθαι».

Σε επιστολή του προς τη διοίκηση του ΕΟΔΥ και τα πολιτικά κόμματα, υπενθυμίζει ότι πρόκειται για χιλιάδες ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μέρα – νύχτα, που έδωσαν τη μάχη της ανθρωπιάς, μέσα στα διάφορα camp όλης της χώρας, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό για την υγειονομική περίθαλψη των ξεριζωμένων προσφύγων όλου του κόσμου που βρέθηκαν στη χώρα. Εκατοντάδες από αυτούς βρέθηκαν σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, για να «ανακουφίσουν» μέσω του προγράμματος «Philos II» από τον φόρτο που «επιφέρουν» οι προσφυγικοί πληθυσμοί.

Στην πραγματικότητα ρίχτηκαν στη μάχη του υποστελεχωμένου Εθνικού Συστήματος Υγείας, χωρίς καν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, χωρίς να καλύπτουν ούτε το ένα χιλιοστό των τραγικά μεγάλων κενών στη Δημόσια Υγεία, βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή ακόμα και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενώ έχουν σχεδόν ένα χρόνο να πληρωθούν τα εξαιρέσιμά τους (νυχτερινές βάρδιες, κυριακάτικες, βάρδιες σε αργίες).

Το Σωματείο ζητά την παραμονή τους στην εργασία «διότι είναι δικαίωμα όπως και η Δημόσια Υγεία η οποία θα πληγεί κι αυτή ανεπανόρθωτα με τη λήξη των συμβάσεων».

bluestarferries

goldenstarferries