Με τίτλο «Η Θάλασσα» το φετινό (6ο) Φεστιβάλ Πάρου, θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 14-16 Ιουλίου. Τρείς μέρες αφιερωμένες στην φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Πάρου, μια γιορτή για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Φεστιβάλ Πάρου, στην 6η του διοργάνωση μας ξεναγεί στο νησί προβάλλοντας τις διαφορετικές οπτικές του και μας προσκαλεί να το ανακαλύψουμε μέσα από μια σειρά δράσεων πολιτισμού. Φέτος ας αναστοχαστούμε αυτό που είναι για όλους μας δεδομένο και αυτονόητο για ένα νησί: το γαλανό που μας περιβάλλει, τη θάλασσα.
Τι σημαίνει να μην ακουμπάς σε άλλη στεριά; Τι είναι η νησιωτικότητα; Πώς δέθηκε η Ιστορία των Ελλήνων με τις θάλασσες, τη Μεσόγειο, τον Εύξεινο, το Αιγαίο, το Ιόνιο; Πόσο σημαντική έχει υπάρξει η ναυτοσύνη για την διαμόρφωση της ψυχής μας, της ζωής μας, της ίδιας μας της ύπαρξης σε σχέση με το περιβάλλον, την τεχνολογία και την ανθρώπινη γνώση;
Καλλιτεχνικές εκθέσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικά εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες θα οδηγούν τη ματιά και τη σκέψη μας για τρεις μέρες. Ας δούμε ξανά τη θάλασσα και ας επαναπροσδιορίσουμε την σχέση μας με αυτήν.
Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις.
Διοργάνωση: ΑΜΚΕ Φεστιβάλ Πάρου.

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Πάρου, ΚΔΕΠΑΠ».

bluestarferries

goldenstarferries