Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025

14 νέα πυροσβεστικά οχήματα στο Νότιο Αιγαίο

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα παραλάβει 14 νέα πυροσβεστικά οχήματα, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ», που υλοποιείται από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Η ενίσχυση αυτή εντάσσεται στη συνολική στρατηγική αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Σώματος με σύγχρονα μέσα.

Η κατανομή των οχημάτων στο Νότιο Αιγαίο έχει ως εξής:

2 υδροφόρα πυροσβεστικά παντός εδάφους χωρητικότητας 12.000 λίτρων

2 υδροφόρα πυροσβεστικά χωρητικότητας 1.000 λίτρων

2 οχήματα μεταφοράς προσωπικού

1 οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού

7 οχήματα 4×4

Τα νέα μέσα ενισχύουν καθοριστικά την ετοιμότητα των τοπικών πυροσβεστικών υπηρεσιών, συμβάλλοντας στην ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ανταπόκριση σε πυρκαγιές και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η παραλαβή αποτελεί μέρος του εθνικού σχεδίου ενίσχυσης του στόλου με πάνω από 1.400 νέα οχήματα έως το 2026, μέσω χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Τέλος, το έργο/δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

dauwin

bluestarferries

FLEXCAR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

deya-parou

kiranos.cafe

kiranos.cafe

parospark

YOUTUBE LIVE

parostoday

kiranos.cafe

kiranos.cafe

SEAJETS

parospark

YOUTUBE LIVE

SEAJETS

lafarge

omilosparou

parostoday

FLEXCAR

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ

ParosVoise