Ανοίγει σήμερα Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ τις πύλες του το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας και θα διαρκέσει έως το βράδυ της Κυριακής 7 Δεκεμβρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Από Φλώρινα μέχρι Κρήτη, από Φούρνους Ικαρίας μέχρι Μεγανήσι και από την Πάρο και την Κάλυμνο μέχρι τη Χαλκιδική, μικροί και μεσαίοι παραγωγοί θα δείξουν τα ιδιαίτερα και αγνά μέλια και τα μελισσοκομικά προϊόντα της κυψέλης. Για την έκθεση και τα προβλήματα στη μελισσοκομία στα νησιά μίλησε στην εκπομπή της Άννας Στεργίου, «Η Βουλή των Κυκλάδων», στο Parosvoice.com, o πρόεδρος του Συλλόγου Μελισσοκόμων Πάρου, Άγγελος Πιτσικάλης. Όπως εξήγησε, το παριανό μέλι έχει ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, εξαιτίας του θυμαριού.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν αγνό – ποιοτικό αλλά και σπάνιο μέλι από: τα νησιά (Κάλυμνο, Ικαρία, Φούρνους, Σίκινο, Πάρο, Μεγανήσι, Σχοινούσα, Αστυπάλαια, Σύρο, Ρόδο, Άνδρο, Κίμωλο, Κέρκυρα, Λέσβο, Χίο, Λήμνο, Σάμο, Κρήτη), την ηπειρωτική χώρα (Χαλκιδική, Καρπενήσι, Λάρισα Κομοτηνή, Κιλκίς, Πιερία, Καλαμπάκα, Τρίκορφο, Δράμα, Μονεμβασία, Καβάλα, Καστοριά, Φλώρινα) καθώς και την Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Αχαΐα, Λακωνία, Κορινθία, Ηλεία, Αρκαδία, Αργολίδα).
Μεταξύ των μελιών, που θα παρουσιαστούν είναι: Ελάτης Βανίλια, Θυμαρίσιο, Πευκοθυμαρόμελο, Ελάτης, Πεύκου, Ανθέων, Πορτοκαλιάς, Καστανιάς, Βάμβακος, Ρίγανης, Καστανιάς, Κουμαριάς, Ρεικιού, Βελανιδιάς, Χαρουπιάς, Φασκομηλιάς και Άγριας Λεβάντας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν και αλείμματα Μελιού: Φουντουκόμελο – Πραλίνα Μελιού, Μέλι με Υπερτροφές, Βασιλικό Πολτό, Κηρύθρα, Γύρη, Παραδοσιακά γλυκά, παστέλια, ποτά με βάση το μέλι (Υδρόμελο, ρακόμελο κ.ά.) αλλά και φυσικά καλλυντικά με μέλι. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ μπορούν να λάβουν μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό για το μέλι της χρονιάς.
Παράλληλα θα διοργανωθεί συνέδριο για το ελληνικό μέλι και τα προϊόντα μέλισσας, με θέμα: «Η σημασία της σωστής διατροφής των μελισσών». Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι μελισσοκόμοι πρόκειται να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις του κλάδου και τη νέα τεχνολογία.
Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου θα απονεμηθούν τα βραβεία του «5ου Διαγωνισμού Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – High Quality Honey Contest», που έχει ως στόχο την ανάδειξη των καλύτερων ελληνικών μελιών ανώτερης ποιότητας και τη γνωριμία του καταναλωτικού και εμπορικού κοινού με τον πλούτο και την ποιότητα των ελληνικών μελιών.
Ωράριο Λειτουργίας Φεστιβάλ (υπάρχει και η δυνατότητα πάρκινγκ):
Παρασκευή 5/12 16:00 – 21:00
Σάββατο 6/12 10:00 – 21:00
Κυριακή 7/12 10:00 – 21:00
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο
τηλέφωνο 210 3610265 ή μέσω email στο info@greekhoneyfestival.gr

















