Η Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων της Αθήνας (Ο.ΠΑ.Σ.), σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο Πάρου «ΝΑΙΑΣ», πραγματοποιεί στις 15- 16 Νοεμβρίου 2025, στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, τη γαστρονομική και πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Τα Παστά της Πάρου | Παράδοση – Γεύση – Εμπειρία».
Οι δράσεις συμπεριλαμβάνουν πρακτικά εργαστήρια εκμάθησης της μεθόδου, γευσιγνωσία παστών και άλλων τοπικών προϊόντων και ομιλίες / παρουσιάσεις καταξιωμένων ανθρώπων του χώρου της γαστρονομίας, αλλά και της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά στη συνημμένη πρόσκληση και στο πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Σύμφωνα με την ΟΠΑΣ: «Με μια εκδήλωση, ανοιχτή το κοινό, που σκοπό έχει να φέρει την Πάρο του χειμώνα στην καρδιά της πόλης και των πολιτών, στοχεύουμε να αναδείξουμε πολύτιμες μνήμες της παριανής γαστρονομίας και παράδοσης και να προβάλουμε, εκτός των παστών, τοπικά προϊόντα άμεσα συνδεδεμένα με την βιωσιμότητα και τη νησιωτική εμπειρία».