Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, 2025
More

    Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου, για την επέτειο του Πολυτεχνείου

    Η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου, τιμά τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς και όλους τους αγωνιστές του.

    Τα διαχρονικά συνθήματά του, «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» – «Εξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ» εμπνέουν και σήμερα τον λαό μας στην πάληενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την εμπλοκή της χώρας πουαναβαθμίζεται με τις επικίνδυνες ενεργειακές και στρατιωτικές συμφωνίες που υπογράφει η κυβέρνηση και στηρίζουν τα κόμματα τουσυστήματος.

    Σήμερα 52 χρόνια μετά, αντί για αντιστοίχιση με τις τεράστιες δυνατότητες και τα επιτεύγματα της επιστήμης και της εποχής, τα λαϊκά προβλήματα οξύνονται. Αυτό αποδεικνύεται με την ακρίβεια, τη φτώχεια, την ένταση της εκμετάλλευσης, τη δουλειά έως και 13 ώρες, την υποβάθμιση της Υγείας και Παιδείας, συνολικά των λαϊκών δικαιωμάτων.

    Το Πολυτεχνείο διδάσκει ότι με οργάνωση, αγώνα και σύγκρουση μπορεί να αλλάζει η τροπή των πραγμάτων, να ανατρέπονται οι πανίσχυροι συσχετισμοί, γι’ αυτό και φοβούνται το μήνυμα του.

    Ο αγώνας αυτός θα πάει μέχρι τέλους, για μια πραγματικά ελεύθερη Ελλάδα, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με το λαό μας νοικοκύρη στον τόπο του.

    Γιάννης Αγγέλου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου17/11/2025

    bluestarferries

    FLEXCAR

    ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

    #

    kiranos.cafe

    YOUTUBE LIVE

    parostoday

    FLEXCAR

    ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ

    ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ

    ParosVoise