Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου, 2026
More

    Καλός ο χαρταετός, προσέξτε τα καλώδια, λέει ο ΔΕΔΔΗΕ

    Προσοχή συνιστά στους πολίτες ο ΔΕΔΔΗΕ για το εορταστικό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, που θα πραγματοποιήσουν το έθιμο του χαρταετού. Εξηγεί πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή, όταν δεν παίρνονται μέτρα κατά το πέταγμα του χαρταετού.

       Αν ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια, ο ΔΕΔΔΗΕ υπογραμμίζει:

       1.  Μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα

       2.  Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε σε στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

       Εάν χρειαστείτε βοήθεια καλέστε την Αστυνομία ή τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 800 400 4000 (Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης & Βλαβών), μέσω της εφαρμογής κινητού MyDEDDIEApp ή μέσω της online δήλωσης βλάβης στην ιστοσελίδα www.deddie.gr. Για την ταχύτερη αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά την Επικράτεια.

    bluestarferries

    FLEXCAR

    ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

    sinsay

    anergoidam.e-kyklades

    kiranos.cafe

    #

    YOUTUBE LIVE

    parostoday

    FLEXCAR

    ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ

    ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ

    ParosVoise