Χθες (26/11/2025), το απόγευμα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Νάξου, στο πλαίσιο εντατικοποιημένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης, λαθραίας και άναρχης αλιείας (ΠΛΑΑ), προέβησαν σε κατάσχεση παράνομων αλιευμάτων.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή «Άη Γιάννηδες» Νάξου, εντοπίστηκε ημεδαπός, ηλικίας 49 ετών, να μεταφέρει με το Ι.Χ.Ε. όχημά του, ποσότητες αλιευμάτων από ερασιτεχνική αλιευτική δραστηριότητα.
Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν στο όχημα αλιεύματα διαφόρων ειδών (όπως Ροφοειδή, Πίγκες, Στήρες και Σαργοί) συνολικού βάρους 15,733 κιλών.
Από το Λιμεναρχείο Νάξου κατασχέθηκαν οι ποσότητες και τα είδη αλιευμάτων που υπερέβαιναν τα όρια που ορίζουν οι κείμενες διατάξεις για την ερασιτεχνική αλιεία. Κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων στον 49χρονο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί αλιείας.
















