Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στην περιοχή «Νησάκι» της Ερμούπολης επέβαλαν οι λιμενικές αρχές με αφορμή την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου CROWN IRIS σήμερα Τρίτη (22/7), που θα είναι γεμάτο με ισραηλινούς τουρίστες, για λόγους ασφαλείας και διευκόλυνσης της μετακίνησης τους.
Η επιβολή των περιοριστικών μέτρων προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη, στις 11:00 στην Πλατεία Μιαούλη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην παρουσία Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα, «την ώρα που το κράτος τους διαπράττει γενοκτονία και εθνοκάθαρση», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα τα μέτρα του Λιμενικού καταγγέλλει και ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος ζητάει «να μην παραχωρούνται χώροι και υποδομές της χώρας μας για την εξυπηρέτηση συμφερόντων και αναγκών συνυφασμένων με το κράτος του Ισραήλ – ακύρωση κάθε τέτοιας συνεργασίας, όπως και του ελλιμενισμού του κρουαζιερόπλοιου στην Σύρο στις 22/7».