Ο βουλευτής ΝΔ Κυκλάδων, Μάρκος Καφούρος, πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον διοικητή του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρο Βαρβέρη, και την υφυπουργό Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, με αντικείμενο τη στελέχωση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο κ. Καφούρος επεσήμανε την έλλειψη προσωπικού στους νησιωτικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις δημόσιες υπηρεσίες, όπως ο ΕΦΚΑ, γεγονός που προκαλεί δυσλειτουργία και επιβαρύνει την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα και γρήγορα από τον ΑΣΕΠ οι διαδικασίες στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργία των υπηρεσιών και να διασφαλιστεί η ισότιμη παροχή ποιοτικών δημοσίων υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες των Κυκλάδων.
Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αλλαγές που προωθούνται στο πλαίσιο του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τις οποίες οι διαδικασίες πρόσληψης θα ολοκληρώνονται πλέον σε συντομότερο χρονικό διάστημα, επιτρέποντας έτσι την ταχύτερη κάλυψη των αναγκών σε οργανισμούς και υπηρεσίες πρώτης γραμμής!