Τα «Ποσειδώνια 2026», η σημαντική συνάντηση της Ναυτιλίας περιλαμβάνει φέτος την καθιερωμένη έκθεση, συνέδρια, ευκαιρίες δικτύωσης και αθλητικές εκδηλώσεις, καλωσορίζοντας χιλιάδες εκθέτες και επισκέπτες από 140 χώρες.
Τα «Ποσειδώνια 2026» διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, με την υποστήριξη του δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας. Οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο και θα κορυφωθούν την εβδομάδα της Έκθεσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 5 Ιουνίου 2026. Τα 50.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου στο Metropolitan Expo έχουν εξαντληθεί μήνες νωρίτερα, ενώ χιλιάδες εκθέτες και επισκέπτες από 140 χώρες θα συγκεντρωθούν για άλλη μια φορά στην Αθήνα τον Ιούνιο.
Περίπου 100 εκ. ευρώ συνεισφέρει η έκθεση λόγω ταξιδιωτών – συμμετεχόντων
Τα Ποσειδώνια 2026 πρόκειται να έχουν θετικό αντίκτυπο σε ευρύ φάσμα της τοπικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, επιχειρήσεων τροφοδοσίας και εστιατορίων, παρόχους υπηρεσιών μεταφοράς, χώρους ψυχαγωγίας και αθλητισμού και κατασκευαστές εκθεσιακών περιπτέρων, μεταξύ άλλων. Η εκδήλωση αναμένεται να συνεισφέρει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ στην οικονομία της Αττικής και των γειτονικών τουριστικών προορισμών.
Ο Θεόδωρος Βώκος, διευθύνων σύμβουλος της έκθεσης Ποσειδώνια Α.Ε., δήλωσε: «Ο οικονομικός και επιχειρηματικός αντίκτυπος των Ποσειδωνίων ξεκινά πλέον σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν από την επίσημη έναρξη της έκθεσης, καθώς αυξάνεται συνέχεια ο προγραμματισμός συνεδρίων, επιχειρηματικών συναντήσεων, συγκεντρώσεων του κλάδου και αθλητικών εκδηλώσεων πριν από την παραδοσιακά «γεμάτη» εκθεσιακή εβδομάδα. Με πολλές από τις παράλληλες εκδηλώσεις να διοργανώνονται το 15ήμερο πριν από την Έκθεση, η συνολική χρονική διάρκεια των Ποσειδωνίων επεκτείνεται σημαντικά.Αυτός ο διευρυμένος κύκλος δραστηριοτήτων αναμένεται να αποφέρει ακόμη μεγαλύτερα οφέλη στην τοπική οικονομία, με τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία και χώρους εκδηλώσεων να ξεπερνούν ήδη τα επίπεδα του 2024».
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Τα Ποσειδώνια επιστρέφουν μεγαλύτερα σε εύρος από ποτέ, αντικατοπτρίζοντας την δυναμική της ναυτιλίας αλλά και την δέσμευση του κλάδου να αξιοποιεί την Έκθεση ως τη σημαντικότερη πλατφόρμα συνάντησης για την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα κάθε δύο χρόνια. Τα Ποσειδώνια παραμένουν πλατφόρμα διασύνδεσης, ανταλλαγής ιδεών και συνεργασίας, τώρα και στο μέλλον. Καμία άλλη ναυτιλιακή διοργάνωση δεν προσελκύει τόσους πολλούς Υπουργούς ναυτιλίας, προέδρους διεθνών οργανισμών, Έλληνες και διεθνείς εφοπλιστές και ανώτερα στελέχη της ναυτιλίας».
.


















