Στη «μάχη» των πανελλαδικών εξετάσεων ετοιμάζονται να μπουν, από την 1η Ιουνίου στα ΕΠΑ.Λ. και από τις 2 Ιουνίου στα ΓΕ.Λ., οι μαθητές της γ’ λυκείου.
Ο προγραμματισμός που έχει κάνει το υπουργείο Παιδείας δεν θα επηρεαστεί από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς στα λύκεια τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 18 Μαΐου και για τις τρεις τάξεις, ενώ στη συνέχεια οι εξετάσεις για τους μαθητές της α’ και β’ λυκείου θα πραγματοποιηθούν από τις 23 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου. Επίσης, οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές της γ’ λυκείου θα πραγματοποιηθούν πριν από την έναρξη των πανελλαδικών, δηλαδή από 23 έως 30 Μαΐου.

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών

Για τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕ.Λ.

Παρασκευή 2/6: Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γενικής Παιδείας.
Τρίτη 6/6: Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά, Βιολογία Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, Ο.Π. Σπουδών Υγείας.
Πέμπτη 8/6: Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.
Δευτέρα 12/6: Ιστορία, Φυσική, Οικονομία Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Για τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑ.Λ.

Πέμπτη 1/6: Νέα Ελληνικά.
Σάββατο 3/6: Μαθηματικά (Άλγεβρα).
Τετάρτη 7/6: Ανατομία – Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών, Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.
Παρασκευή 9/6: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.
Σάββατο, 10/6: Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ), Στοιχεία Μηχανών.
Τρίτη, 13/6: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Ναυτικές Μηχανές.
Πέμπτη 15/6: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ ΙΙ), Ψηφιακά Συστήματα.
Παρασκευή 16/6: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για όλους τους υποψηφίους των πανελλαδικών, θα διενεργηθούν από 17 έως και 29 Ιουνίου. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά στην Πάρο και πιο συγκεκριμένα στο ΓΕ.Λ. Πάρου θα λειτουργήσει -έπειτα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας- εξεταστικό κέντρο για το ειδικό μάθημα των Αγγλικών, που θα εξυπηρετήσει όχι μόνο τους μαθητές απ’ όλες τις σχολικές μονάδες της Πάρου, αλλά και αυτούς της Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Σάββατο 17/6: Αγγλικά.
Δευτέρα 19/6: Γερμανικά.
Τρίτη 20/6: Ελεύθερο Σχέδιο.
Τετάρτη 21/6: Γραμμικό Σχέδιο.
Πέμπτη 22/6: Αρμονία.
Παρασκευή 23/6: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.
Σάββατο 24/6: Μουσική Αντίληψη και Γνώση.
Δευτέρα 26/6: Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία.
Τρίτη 27/6: Γαλλικά.
Τετάρτη 28/6: Ισπανικά.
Πέμπτη 29/6: Ιταλικά.

Βαθμολογίες και βάσεις εισαγωγής

Από εκεί και πέρα -όπως δήλωσε σχετικά με τις πανελλαδικές ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης- στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθημάτων, ενώ μετά από ένα μήνα θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής.
Μάλιστα, ο κ. Κόπτσης επεσήμανε ότι «στόχος είναι οι βάσεις να βγουν περίπου την ίδια ημερομηνία με πέρυσι, αν όχι νωρίτερα, ούτως ώστε οι φοιτητές να ξέρουν που θα πάνε και να έχουν έναν με ενάμιση μήνα στη διάθεσή τους να προγραμματίσουν τη ζωή τους».

bluestarferries

goldenstarferries