Στην κατάμεστη αίθουσα «Auditorium» στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε την Τετάρτη (10/5) ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, την κεντρική του προεκλογική ομιλία για τους ετεροδημότες Κυκλαδίτες, η προσέλευση και παρουσία των οποίων υπήρξε εντυπωσιακή.

Τον υποψήφιο βουλευτή προλόγισαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο επί 40 χρόνια στενότερος συνεργάτης του αείμνηστου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κ. Γιάννης Πευκιανάκης. Και οι τέσσερις στην εισαγωγική τους τοποθέτηση, πριν ανέβει στο βήμα ο Φίλιππος Φόρτωμας, αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερη σχέση που έχει ο καθένας τους με τον Φίλιππο Φόρτωμα, στη φιλική σχέση που τους συνδέει και στη συνεργασία που όλα αυτά τα χρόνια είχαν, έχοντας έναν συνομιλητή που συνεχώς διεκδικούσε το καλύτερο δυνατό για τις Κυκλάδες που εκπροσώπησε επάξια κατά την πρώτη κοινοβουλευτική του θητεία.

Ο  κ. Φόρτωμας ανεβαίνοντας στο βήμα, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν και την παρουσία τους στην εκδήλωση και ξεκινώντας την ομιλία του έκανε αναφορά στο έργο που έχει επιτελέσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καθ’ όλη τη δύσκολη τετραετία, εστιάζοντας στις διαδοχικές κρίσεις που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετώπισε με συγκεκριμένη στρατηγική, με επιμονή και κυρίως λέγοντας πάντα και μόνο την αλήθεια στον ελληνικό λαό, χωρίς να υπολογίζει το κόστος.

Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων ανέφερε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πως διαθέτει τα αντανακλαστικά αυτά και τη στόφα του μεγάλου ηγέτη που είχαμε χρόνια να δούμε στην ελληνική πολιτική σκηνή. Και που ήρθε πραγματικά την πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα!», ενώ συμπλήρωσε: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδωσε εθνική υπόσταση στον όρο νησιωτικότητα! Ο νησιώτης Κυριάκος Μητσοτάκης τίμησε τη θέση, τις ιδιαιτερότητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε  όλοι μας οι Κυκλαδίτες και οι Κυκλαδίτισσες!».

Στη συνέχεια ο κ. Φόρτωμας μίλησε για τις δικές του διεκδικήσεις για τα νησιά και τον αγώνα που κάνει από την αρχή της θητείας του όταν τον εμπιστεύτηκε για πρώτη φορά ο λαός των Κυκλάδων να τον εκπροσωπεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Στο ερώτημα πώς πρέπει να αντικρίσει η Νέα Δημοκρατία την επόμενη τετραετία τις προκλήσεις και  πως πρέπει να κινηθεί για να αντιμετωπίσει τις συνεχείς και αυξανόμενες ανάγκες της νησιωτικής κοινωνίας των Κυκλάδων ο κ. Φόρτωμας είπε «Πάλι με στρατηγική, με δουλειά, με αλήθεια και αγάπη για τα νησιά».

Κλείνοντας ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων ανέφερε: «Η δική μου δέσμευση για την επόμενη τετραετία απέναντι σας είναι πως θα συνεχίσω με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο πάθος για τον τόπο μου, την πατρίδα μου να κάνω αυτό που ηθικά με δεσμεύει η εμπιστοσύνη σας. Να δουλέψω σαν να έχω την επόμενη μέρα εκλογές. Να δουλέψω δίνοντας βάση στη λεπτομέρεια, και στο πιο μικρό θέμα, αυτό που φαντάζει ασήμαντο αλλά είναι σημαντικό έστω και για έναν νησιώτη. Δεσμεύομαι να ακούω τα προβλήματα σας και να τα αντιμετωπίζω σα να είναι δικά μου. Να διεκδικώ με δύναμη αυτά που αξίζουν στις Κυκλάδες. Και να σας λέω την αλήθεια όσο δύσκολη και εάν είναι. Γιατί η δική μας σχέση είναι βασισμένη σε αυτό το συστατικό».

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Νίκος Θρασυβούλου, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης, Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος, Δάφνης Υμηττού κ. Αναστάσιος Μπινίσκος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θηρασιάς κ. Πέτρος Καραμολέγκος, οι Αντιδήμαρχοι Τήνου κ. Γιάννης Μαρκουΐζος και κ. Νικολέττα Τριανταφύλλου, η Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Τήνου κ. Ευγενία Αλοιμόνου, ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης κ. Κώστας Δέρβος, πολλοί αυτοδιοικητικοί του πρώτου και δεύτερου βαθμού, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και φίλοι του κ. Φόρτωμα.